Paminklas J. Lennonui iškils sostinės stoties rajone

Pernai vasarą Lukiškių aikštėje stovėjęs iš smėlio nulipdytas Johnas Lennonas su būsimu paminklu neturi nieko bendra.

Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė

May 29, 2013, 1:42 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 3:23 AM

Jie oficialiai kreipėsi į Vilniaus merą Artūrą Zuoką, siūlydami pavadinti miesto skverą vieno garsiausių XX amžiaus menininkų Johno Lennono vardu ir žadėdami savo lėšomis pastatyti ten paminklą.

Savo pasiūlymą jie grindžia tuo, kad Johno Lennono veikla, jo kūryba, taikos bei harmonijos idėjos turi daug bendro su Vilniaus miestu, jo dvasia ir nuotaikomis.

Siūlomo skvero vietoje šiuo metu jokio skvero nėra. Tai nauja erdvė tarp keturių žvaigždučių viešbučio „Comfort Hotel LT“ ir statomo gyvenamųjų namų komplekso, vadinamajame stoties rajone.

Būsimo Johno Lennono skulptūros statytojai pasakojo, kad sutapo jų ir statomo komplekso savininkų tikslai humanizuoti šį labai gražų Vilniaus kvartalą.

S. Paukštys ir S. Pilinkus pasakojo, jog jau du dešimtmečius svarsto, kaip pastatyti paminklą Johnui Lennonui, kurio asmenybe ir kūryba žavėjosi nuo jaunystės. Buvo net projektų statyti paminklą legendiniam bitlui Kazachstane ar Graikijoje.

F. Zappos paminklo kūrėjai pabrėžė, kad skirtingai nuo F. Zappos, J. Lennonas tikrai buvo girdėjęs apie Lietuvą. Jis draugavo su lietuviais Jonu Meku ir Jurgiu Mačiūnu, jo žmonos Joko Ono kūryba šiuolaikinio meno muziejuose dažniausiai pristatoma bendrose salėse su šiais dviem lietuviais.

Pinigų tikimasi gauti iš rėmėjų. S. Paukščio nuomone, verslas jau atsigauna. Be to, tai nebus beprotiškai dideli pinigai - paminklas gali kainuoti kelias dešimtis tūkstančių litų.

Pernai vasarą Lukiškių aikštėje stovėjęs iš smėlio nulipdytas Johnas Lennonas su būsimu paminklu neturi nieko bendra.

Vilniečiai pabrėžė, kad jų paminklas J. Lennonui greičiausiai nebus figūrinis, juo bus stengiamasi perteikti taikos idėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.