Apie meno žinovus, sukčius ir Lietuvos tyrumą

Sklando istorija, kad vienas garsus skulptorius, susitikęs su savo mecenatu, išgirdo štai tokią tiradą. „Klausyk, - sakė mecenatas. - Va, jei tavo skulptūroje kas nors suktųsi ar kokia lempa blyksėtų, štai tuomet būtų geras dalykas. O dabar kas? Kažkoks metalas, akmuo – jokios dinamikos.“ Neaišku, ar mecenatas parėmė skulptoriaus kūrinį, bet sutikite, pastabos buvo vertos dėmesio.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

Jun 6, 2013, 12:55 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 8:18 PM

Lygiai taip pat verti dėmesio ir keli pastarųjų dienų įvykiai Lietuvos padangėje.

Štai Seimo narė Vincė Vaidevutė Margevičienė , tęsdama neklystančių „antžmogių“ tradicijas, policijos pagauta girta prie vairo pradeda sekti pasakas apie mėlynžiedžių ekstraktus, kuriuos vartojo savo švelnios sveikatos reikmėms ir dėl to bjaurus alkotesteris užfiksavo lengvą girtumą.

Teismas atėmė mėlynžiedės teises, bet, Seimo narė būtinai skųs nuosprendį, nes ji yra nekalta ir tapo aplinkybių auka.

Tęsiant „aplinkybių aukų“ temą, reikėtų prisiminti pasirodžiusius straipsnius apie vargšus pareigūnus, kuriuos provokuoja bjaurūs specialiųjų tarnybų agentai.

Matote, bjaurūs agentai griebia pareigūną, kankina jį rodydami jam pinigus, kartais net duodami juos pauostyti, paskui įkiša į pareigūno ranką tuos šlykščius pinigus, o tada pareigūno pirštai natūraliai sugniaužia juos tik iš baimės. Tai joks ne kyšio ėmimas, o savigynos refleksas - sugniaužti pinigų pluoštą.

Juk sąžiningi pareigūnai sako: jei vidinėje kišenėje yra pakankamai storas pinigų pluoštas, tai Tėvynės priešų paleista kulka, pataikiusi į tyrojo pareigūno krūtinę, tiesiog įstrigs piniguose, pareigūnas nežus ir toliau galės tarnauti šaliai ir mums visiems.

Taigi, ar ne aišku, kad pareigūnų pirštai gniaužia pinigus, galiausiai, mūsų visų labui? O kiaulės specialiųjų tarnybų atstovai tik tyčiojasi iš šventų dalykų, norėdami sunaikinti pareigūnų gynybinius instinktus. Tai tikras SIAUBAS.

Pastaroji savaitė įsiminė tikru teroro protrūkiu prieš meno kūrinius. Druskininkų meras demontavo ilgus metus miestą puošusią skulptūrą ir vietoj jos leido suręsti kažkokį sermėginį liežuvingo pataikūno nesusipratimą - padidintos pasagos skulptūrą.

Net jei sutiksime, kad tai - skulptūra, glumina „savų“ veikėjų cinizmas, kai skulptorius T. Gutauskas dėl abejotinos vertės litų neprieštarauja tokiems akibrokštams. Atrodytų, kad dėl pinigų ne tik politikoje, bet ir mene galima užmerkti akis ir prieš kokybę, ir prieš moralę.

Tęsiant meno temą, sublizgėjo ir dar vienas gudročius – Kęstutis Masiulis, pradėjęs karą prieš Žaliojo tilto skulptūras. Tarsi prisiminęs savo komjaunuolišką jaunystę, meno žinovas, Seimo narys pradeda reikšti savo meno sampratas.

Pagal logišką seką, betrūktų viešų P. Cvirkos, J. Baltušio, E. Mieželaičio ir kitų knygų laužų centrinėse miestų aikštėse, viešų neteisingai gyvenančių jaunuolių pasmerkimų darbo kolektyvuose, patriotinių uniformų privalomo dėvėjimo patriotinio jaunimo sueigose.

Ir viskas jau būtų gerai, anot K. Masiulio. Aišku, visi kas nesutinka su aukščiau išvardintais dalykais, esate mūsų Tautos, ir apskritai Lietuvos, priešai.

Bet gal nereiktų kategoriškumų. Tik pagalvokime, jei visoms šitoms klerkų, politikų ir visokių sukčių istorijoms išnaudotą energiją atiduotume mūsų šalies gerovei, įsivaizduojate, kiek gerų dalykų galėtume visi drauge sukurti?

Taigi, veikėjai, įsivaizduojantys labai svarbiais. Pasipūtėliai, tikintys, kad esate labai išmintingi.

Jeigu jau manote, kad jums svarbi Lietuva, nesiriekite, nepjaukite vieni kitų ir nedarykite nesąmonių. Gal geriau Tėvynės labui ką nors gero nuveikite? Arba bent jau nekenkite kitiems, kurie yra profesionalai, daro savo darbus, kuria ir garsina Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.