Lietuvos kaimo naktiniai klubai šokiravo britus

Reportažą iš nykių Lietuvos provincijos naktinių klubų paskelbęs Didžiosios Britanijos dienraštis „Daily Mail“ konstatuoja, kad mūsų šalis sunkiai kratosi sovietinės praeities.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 16, 2013, 6:42 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:32 AM

„Daily Mail“ spausdinamos dar sovietinius laikus menančių, sukniužusiose trobose esančių naktinių kaimo klubų nuotraukos Lietuvai garbės tikrai nedaro. Nuotraukų autorius – lietuvių kilmės amerikietis Andrew Miksys, nuolat atvykstantis į mūsų šalį jau daugybę metų.

Nuotraukas galite pamatyti čia.

Vienoje nuotraukoje galima pamatyti kaip mergina šoka salėje, ant kurios sienų vis dar kabo Lenino portretas. Kitur jaunimas šoka visiškoje tamsoje arba rožine spalva išdažytoje patalpoje.

Senuose kultūros namuose esą dar galima rasti sovietinius laikus menančių piešinių ir plakatų. Kitoje nuotraukoje – iki pusės apsinuoginęs lietuvaitis, suspaudęs kumščius lyg būtų pasirengęs kovoti.

Nuotraukų autorius sako, kad baisūs naktiniai klubai virto puikiu fonu, kuris padėjo parengti reportažą apie Lietuvos jaunąją kartą, kuri vaduojasi iš sovietinių laikų, tačiau gyvena nežinioje dėl ateities.

Jam susidarė įspūdis, kad jaunieji lietuviai kaime ekonominius sunkumus bando pamiršti prisigerdami, šokdami arba bandydami su kuo nors pasimušti. Jis pasakoja, kad naktį lankytis kaimo šokiuose būdavo gana nejauku ir galbūt pavojinga. Parengti reportažą uždarose bendruomenėse jam padėjo tai, kad jis yra lietuvis.

„Daily Mail“ primena, kad Lietuva daugiau kaip 50 metų buvo okupuota, žmonėms buvo skiepijama sovietinė kultūra, jie negalėjo klausytis vakarietiškos muzikos ir daugelio atlikėjų dainų.

Amerikos lietuviui mūsų krašto provincijos vakarėliai priminė pagoniškus laikus. Esą tikri pagonys per Jonines bėgiotų po miškus nuogi, šokinėtų per laužus ir mylėtųsi krūmuose.

„Nors dauguma jaunų lietuvių išvyksta gyventi į didmiesčius arba bando susirasti darbą užsienyje, Joninės yra didelė šventė, dėl kurio žmonės grįžta atgal į kaimą“, - sako užsienio lietuvis.

„Per pagonišką šventę birželio 21 dieną beveik apleisti kaimai tampa perpildytais nuo iškylautojų“, - rašo „Daily Mail“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.