Piramidė prie Seimo Europai primins Lietuvą nuo Baltijos iki Juodosios jūros

Pajuodusi ir aptrupėjusi Seimo fontano purkštuvų piramidė penktadienį turėtų neatpažįstamai pasikeisti. Apgaubta lakštais, sprendžiant iš kompiuterinio vaizdo, ji taps panaši į miniatiūrinę Paryžiaus Luvro piramidę, kuriai paslaptingo įvaizdžio suteikė Dano Browno istorinė fikcija „Da Vinčio kodas“.

Seimo fontano purkštuvus ketinama uždengti lakštais, kuriuose pavaizduota Lietuvos istorija.<br>Vizualizacija
Seimo fontano purkštuvus ketinama uždengti lakštais, kuriuose pavaizduota Lietuvos istorija.<br>Vizualizacija
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Jun 26, 2013, 7:21 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:17 AM

Sunku pasakyti, ar ieškoti šventojo gralio taurės prie Seimo patrauks masonai iš užsienio, bet nuo liepos 1 d. į Vilnių atvyksiančių ES pareigūnų akį ji tikrai neliks nepastebėta. Briuselio politikai, ko gero, labai nustebs sužinoję, kad Lietuva kažkada driekėsi nuo Baltijos iki Juodosios jūros.

Ant keturių lakštais uždengtų piramidės sienų bus pavaizduoti Lietuvos žemėlapiai, atspindintys pagrindinius mūsų šalies istorijos etapus: Mindaugo suvienytą Lietuvos valstybės branduolį XIII a. antroje pusėje, Vytauto užbaigtą lipdyti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės imperiją nuo jūrų iki jūrų, apkarpytą tarpukario Lietuvą be Vilniaus krašto ir dabartinę Lietuvos Respubliką.

Fontano pradžioje nuo Gedimino prospekto planuojama įrengti informacinę zoną – stendus su esminiais faktais apie mūsų šalį, jos istoriją lietuvių ir anglų kalbomis.

Kitas dalykas – kaip „masoniška“ piramidė atrodys gėlynu paversto fontano fone. Vilniaus savivaldybė, neturinti lėšų, fontanus prie Seimo ir Operos ir baleto rūmų užpylė žemėmis ir apsodino gėlėmis.

Nemažai daliai Seimo narių floristinis fontano apipavidalinimas nepatiko, politikai jį lygino su žydinčiomis piktžolėmis apaugusiu bulvių lauku.

Fontaną apželdinusios firmos „Oliseta“ vadovė Violeta Olisevičienė tvirtino, kad ji norėjusi fontaną apželdinti originaliai, prancūziškos pievos stiliumi.

Kiek pieva panaši į prancūzišką, galės pasakyti ir Seime apsilankysiantys ES pareigūnai, tarp kurių turėtų būti ir prancūzų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.