Ministrės nebėra, bet mįslių liko

Istorija tęsiasi, tačiau svarbiausias klausimas – vis tas pats: ar pagaliau kas nors paaiškins, kaip čia, po šimts, yra?!

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Jun 27, 2013, 7:25 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 4:06 AM

Seimo Etikos ir procedūrų komisija vakar nusprendė, kad buvusi ūkio ministrė socialdemokratė B. Vėsaitė, verslininkų samdytu lėktuvu patogiai nušvilpusi į Kazachstaną, nesupainiojo interesų. Už tokį sprendimą balsavo 8 etikos sargai ir tik trys susilaikė.

Žinoma, „už” balsavo valdantieji plius „drąsuolis” P.Gylys, o susilaikė konservatorius V.S tundys, liberalė D.T eišerskytė ir „mišrūnas” P. Urbšys.

V. Stundys dar paaimanavo, kas ir taip seniai akivaizdu: šioje beviltiškoje komisijoje etika matuojama politika.

Tačiau kodėl aimanuotojai iš opozicijos šiuo atveju balsavo būtent susilaikydami, o ne aiškiai „prieš”? Ogi todėl, kad net jie B. Vėsaitės skrydyje nesugebėjo įžvelgti interesų konflikto.

Mat niekas nesugebėjo išsiaiškinti, ar tikrai B. Vėsaitė galėjo mokėti daug brangiau už bilietą nei mokėjo po to, kai lėktuvą išsipirko ir bilietus į rinką paleido verslininkai.

Beje, jie ministrei netgi siūlė skristi nemokamai.

Kita vertus, niekas prie B. Vėsaitės neprikibo ir dėl tuomet vykusių ministerijos derybų su tais verslininkais dėl jų dalyvavimo Marijampolės laisvojoje ekonominėje zonoje.

Tad opozicija tik prašė prikabinti įstatymų nuorodą, kad politikas turėtų vengti net sukelti abejonių dėl savo skaidrumo.

Kaip pamenate, socialdemokratė išvirto iš posto net nesulaukusi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) tyrimo pradžios – po to, kai prezidentė skubiai paskelbė apie „atviros politinės korupcijos požymius”. O VTEK nusiplovė rankas, nes ministrės jau poste nebebuvo.

Dabar Seimo komisija B. Vėsaitę – bent jau dėl „atviros politinės korupcijos požymių” – išteisina.

Tad kuo pagaliau tikėti?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.