Seimo fontano žemėlapiai kliūva baltarusiams

Ant fontano prie Seimo apžiūrėję keturis žemėlapius, baltarusiai įsižeidė, kad Lietuva prisiėmė visus istorinius Didžiosios Kunigaikštystės nuopelnus, užmiršdama ne tik juos, bet ir ukrainiečius, lenkus, rašo "Lietuvos rytas".

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

Jul 14, 2013, 1:29 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:47 AM

„Mažytė Lietuva vis dažniau ir drąsiau pareiškia, kad ji yra vienintelė Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės teisių perėmėja”, – tokiais žodžiais mintis apie tai, ką pastebėjo žemėlapiuose ant fontano prie Seimo, baigia Baltarusijos opozicijos portalas „Chartija 97”.

Baltarusių nuomone, Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės žemėlapio ant šiuolaikinės Europos žemėlapio potekstė labai gili.

„Tai ne meninė provokacija. Juk piramidė iškilo tą dieną, kai Lietuva pradėjo pirmininkavimą Europos Sąjungos Tarybai”, – stebisi Baltarusijos opozicijos veikėjai.

Keturi žemėlapiai sukėlė šurmulį ne tik Baltarusijoje, bet ir Vilniuje.

Kai kas įžvelgė, kad ant šiuolaikinės Europos puikuojasi rašalo dėmės, kad Lietuva mėgina demonstruoti galybę, valstybę nuo jūrų iki jūrų.

Žemėlapio kūrėjai buvo apkaltinti net lietuviškuoju imperializmu.

Esą žemėlapis demonstruoja, kad lietuviai buvo užgrobę ir dalį Ukrainos, Baltarusijos, kitas žemes.

Tuo metu baltarusių opozicijos veikėjai tikino, kad būtų gerai, jei prie žemėlapių atsirastų informacinės lentelės, nurodančios, jog Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė buvo bendra Baltarusijos, Lenkijos, Ukrainos ir Lietuvos valstybė.

Savivaldybė, įgyvendinusi sumanymą pridengti fontaną prie Seimo drobe su žemėlapiais, paaiškino, kad jie neturi nieko bendra su ekspansionizmu.

Mat vienas žemėlapių vaizduoja Lietuvą ir tarpukariu, kai ji buvo maža, o Vilniaus kraštas okupuotas Lenkijos.

Žemėlapius sukūrė reklamos agentūra Videoreklamos studija.

Juose vaizduojama Mindaugo ir Vytauto laikų Lietuva, Lietuva po Abiejų Tautų Respublikos padalijimo ir Lietuva tarpukariu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.