Po pažinties su V. Gapšiu – prašymas jį ginti internete

Pavasarį ekskursijoje Seime dalyvavęs jaunuolis apstulbo – Seimo nario Vytauto Gapšio padėjėjas jo paprašė interneto portaluose parašyti komentarų apie nuteistą politiką.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Jul 19, 2013, 10:58 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 10:06 PM

Vilniaus apygardos teismui išnagrinėjus Darbo partijos juodosios buhalterijos bylą, Tomas (tikras vardas ir pavardė redakcijai žinomi) gavo Seimo nario padėjėjo Martyno Survilo laišką, kuriame prašoma rašyti komentarus apie V. Gapšį.

„Rašau Jums kaip projekto „Diena su Seimo nariu“ dalyviams, kurie turėjo galimybę susipažinti su Vytautu Gapšiu gyvai. Šiuo metu žiniasklaidoje atsiranda labai daug straipsnių apie Vytautą Gapšį, kuriuos intensyviai komentuoja žmonės, kurie jo visai nepažįsta, todėl norėčiau Jus paraginti išreikšti savo nuomonę apie Vytautą Gapšį pakomentuojant vieną ar keletą straipsnių.“ Tokį laišką iš Seimo nario padėjėjo prieš kelias dienas gavo Tomas.

Po šiuo laišku pridėtos kelios publikacijos, kurias siūloma komentuoti, nuorodos iš populiariausių naujienų portalų.

„Su V. Gapšiu susipažinau atsitiktinai, sužinojęs apie projektą „Diena su Seimo nariu“. Tik atvažiavęs į Seimą supratau, kad tai Darbo partijos projektas, nes ekskursijos buvo daromos tik su Darbo partijos nariais. Man teko bendrauti su V. Gapšiu. Šiaip pamatyti Seimo darbą buvo įdomu, tačiau visą dieną prabūti šalia V. Gapšio man nebuvo labai malonu“, – pasakojo Tomas.

Todėl prieš kelias dienas savo elektroninio pašto dėžutėje radęs prašymą apie V. Gapšį rašyti komentarus Tomas gerokai nustebo.

„Man toks prašymas atrodo apgailėtinai, todėl aš į jį nereagavau. Kaip suprantu, jie tikisi teigiamų komentarų, nes kitaip į žmones nebūtų kreipęsi“, – svarstė jaunuolis.

Seimo nario padėjėjas M. Survilas portalui lrytas.lt teigė, kad tai buvo jo idėja kreiptis į projekto dalyvius.

„Kadangi tie žmonės turėjo galimybę susipažinti su Seimo nariu, manau, jie komentaruose internete galėtų rašyti objektyviau nei tie, kurie jo nepažįsta“, – dėstė Seimo nario padėjėjas.

Tokius laiškus jis išsiuntė daugiau kaip 200 žmonių, kurie per kelerius metus susipažino su V. Gapšiu.

Ar teigiamų komentarų apie V. Gapšį internete padaugėjo, M. Survilas negali pasakyti, nes teigia nedaręs komentarų turinio analizės.

Jis savo prašyme nemato nieko blogo ir pabrėžia neprašąs būtinai rašyti tik gražius komentarus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.