Etikos sargai pagrūmojo su „Arvi“ į Kazachstaną skridusiems valdininkams

Vyriausioji tarnybinės etikos

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 23, 2013, 6:45 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:17 PM

Sprendimą nutraukti tyrimą VTEK argumentavo tuo, kad nėra konkrečių duomenų, leidžiančių vienareikšmiškai vertinti V. Klimantavičiaus ir B. R. Baltusio skrydį bendrovės „Arvi“ užsakytu ir apmokėtu lėktuvu kaip Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo pažeidimą.

Pagal etikos sargų rekomendaciją, V. Klimantavičius ir B. R. Baltusis nuo sprendimų, susijusių su „Arvi“, turėtų nusišalinti vienus metus nuo minėtos kelionės - iki 2014 metų gegužės 23 dienos.

VTEK gautuose pranešimuose buvo teigiama, kad V. Klimantavičius ir B. R. Baltusis, eidami savo pareigas, turėjo tiesioginių ryšių su bendrove „Arvi“ ir todėl kilo interesų konflikto situacija.

„Komisijos tyrimo metu negauta įrodymų, kad V. Klimantavičius ir B. R. Baltusis dalyvavo priimant sprendimus, susijusius su bendrove „Arvi“, - antradienį nurodė VTEK.

Pasak VTEK, pasiūlymus dėl kelionės sąlygų Vilniaus miesto savivaldybės Užsienio ryšių skyriui, kuris ir parinko palankiausią kainos ir laiko atžvilgiu skrydžio variantą bendrovės „Arvi“ apmokėtu užsakomuoju reisu, teikė su savivaldybe tokiai veiklai atlikti sutartį sudariusi bendrovė. Taip pat pažymima, kad kvietimą dalyvauti verslo forume gavo ne B. Klimantavičius ir B. R. Baltusis, o Vilniaus miesto meras.

V. Klimantavičius ir B. R. Baltusis šiuo reisu pasinaudojo ne savo iniciatyva, jie prieš pat forumą buvo komandiruoti savivaldybės mero potvarkiu.

Skrydis „Arvi“ bendrovės apmokėtu lėktuvu kainavo daugiau negu 100 tūkst. litų. Savivaldybė už šią paslaugą, suteiktą dviem minėtiems darbuotojams, sumokėjo gerokai mažiau negu reali bilieto kaina. Vis dėlto, Komisijos nuomone, negalima vertinti šios paslaugos kaip asmeninės dovanos V. Klimantavičiui ir B. R. Baltusiui“, - sako VTEK.

V. Klimantavičius ir B. R. Baltusis į Kazachstaną vyko privačiu bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu, kuriuo taip pat skrido tuometinė ūkio ministrė Birutė Vėsaitė, jos patarėjos pareigas ėjusi buvusi parlamentarė Vilija Vertelienė, patarėjos - atstovės spaudai pareigas ėjusi Jūratė Antanaitytė-Voldemarienė, „Arvi“ įmonių grupės prezidentas, Ekonominio bendradarbiavimo su Kazachstanu verslo tarybos prezidentas Vidmantas Kučinskas, „Arvi“ įmonių grupės viceprezidentas Alfonsas Sigitas Tamošiūnas.

Savivaldybės BNS anksčiau pateiktais duomenimis, B. R. Baltusis ir V. Klimantavičius į Kazachstaną gegužę vyko ambasados kvietimu susitikti su Astanos miesto savivaldybės atstovais, susipažinti su miesto valdymu, vykdomais projektais ir pristatyti Vilnių bei pagrindinius Vilniaus plėtros ir investicinius projektus. Taip pat jie numatė dalyvauti tarptautiniame Astanos ekonomikos forume.

Vilnius su Astana bendradarbiavimo sutartį yra pasirašęs 1998 metais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.