Natūralaus muilo gamintojai Jūros šventėje renka ir pirkėjų pastabas

Vis daugiau lietuvių atidžiai skaito ne tik maisto produktų, bet ir kosmetikos priemonių etiketes. Savo sveikatą branginantiems žmonėms jau ne tas pats, kuo puošti ir gražinti save.

Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 24, 2013, 12:11 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:09 PM

Muilas turi ne tik gardžiai kvepėti, bet ir būti pagamintas ir natūralių medžiagų – tuo įsitikinę klaipėdiečiai Auksė ir Žydrūnas Drazdai, vieni pirmųjų šalyje pasiūlę vartotojams natūralaus, rankomis pagaminto muilo. Dažni prekybinių mugių dalyviai rengiasi liepos 26-28 dienomis vyksiančiai 54-ajai Jūros šventei ir vienam lankomiausių renginių - mugei, kurioje kasmet galima išvysti vis daugiau autentiškų ir originalių rankų darbo gaminių.

Prieš kelerius metus dirbdami Londone sutuoktiniai užsuko pasižvalgyti į menininkų oaze vadinamą Camden Town rajoną. Mugėje ant prekystalių išvydę dailiai išdėliotus muilo pyragaičius lietuviai liko sužavėti, tačiau tada dar negalvojo, kad netrukus patys imsis šio verslo.

Drazdai muilą gamina naudodami pačių užaugintas vaistažoles. „Jis išskirtinis tuo, kad gaminamas šaltuoju būdu iš natūralių augalinių aliejų. Mūsų muilas pagerintas kosmetiniu moliu, natūraliu šilku, jūros druska. Šaltuoju būdu pagamintas muilas nesausina odos, o priešingai - ją minkština, puoselėja, puikiai prausia“, - pasakojo A. Drazdienė.

Brandina lyg sūrį

A. Drazdienė pastebi, jos pradėję naudoti natūralų muilą, žmonės nebesidairo kitokio parduotuvių lentynose, nes čia siūlomo muilo sudėtyje yra nepageidaujamų sudedamųjų dalių, kurios kenkia sveikatai. Jų gamyboje naudojami sintetiniai priedai sukelia alergiją, bėrimus, didina odos jautrumą.

Drazdai muilą gamina savo namuose įrengtose dirbtuvėse, Kretingos rajono Mažučių kaime. Prieš patekdamas ant prekystalio, jau pagamintas muilas bręsta visą mėnesį. Tik tada jis gali būti pateiktas vartotojui. Pramoniniu būdu pagamintas muilas pardavinėjamas jau kitą dieną, naudojant gyvulinės kilmės riebalus, gliceriną, chemines medžiagas, dažus, kvapiklius.

Iš arčiau apžiūrėti ir įsigyti natūralaus vaistažolių muilo bus galima paskutinį liepos savaitgalį vyksiančioje Jūros šventės mugėje. Palapinės su užrašu „Tikras muilas“ stovės dviejose vietose Danės gatvėje, abipus Biržos tilto. Trečiąkart mugėje dalyvausiantys verslininkai teigė jau net nesvarstę, ruoštis jai ar ne.

Atidarė internetinę parduotuvę

„Svarstyti nėra prasmės, nes dalyvauti tokioje mugėje būtina, norint parodyti savo produkciją, ją parduoti, susitikti su pirkėjais, sužinoti jų nuomonę ir tobulėti. Po kiekvienos mugės prisirenkame pastabų ir pageidavimų, kuriuos vėliau stengiamės išpildyti“, - kalbėjo A. Drazdienė.

Iš čiobrelių, medetkų, pipirmėčių, ramunėlių pagaminti muilai – patys populiariausi. Taip pat siūloma išbandyti vonios triufelius, natūralią kosmetiką - molio kaukes, lūpų balzamą, kietuosius kvepalus.

Savo produkciją verslininkai realizuoja mugėse, parodose ir natūralių produktų parduotuvėse. Natūraliam muilui vietos atsiranda ir dailės galerijose. Jo galima įsigyti ir internetu adresu www.nimfe.lt. Ateityje sutuoktiniai planuoja tiekti savo produktus ir užsienio rinkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.