Kaklo įtvaras ir krūva pokštų internete P. Gražuliui primins gėjų eitynes

Po šeštadienio eitynių „Už lygybę“ ir Petro Gražulio kelionės į policijos komisariatą internete paplito vaizdo montažai ir kitokie pokštai, kurių epicentre atsidūrė Seimo narys.

Daugiau nuotraukų (1)

Ilona Staškutė

Jul 28, 2013, 2:16 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:34 PM

Pats P. Gražulis tvirtina, kad per susidūrimą su policija skaudžiai nukentėjo – gydytojai jam nustatė nedarbingumą. Politikas neketina liautis kovoti už savo įsitikinimus ir mano, kad Lietuvoje toleruojami tik homoseksualai, o turintys kitokią nuomonę negali laisvai pasisakyti. P. Gražulis sakė vis dar gyvenantis emocijomis ir besigydantis sumušimus. „Ant kūno daug mėlynių, skauda nugarą, išsuktas pirštas. Buvau pas gydytojus – nustatė, kad esu nedarbingas, reikės nešioti kaklo įtvarą“, - aiškino pašnekovas ir pridūrė ketinantis pirmadienį kreiptis į teismo medicinos ekspertus.

Remiantis jų išvadomis P. Gražulis ketina teistis su pareigūnais, davusiais nurodymus prieš jį panaudoti jėgą.

Per šeštadienio eitynes politikas ne kartą susistumdė su pareigūnais, o konflikto kulminacija tapo jo sulaikymas. Pareigūnai parvertė P. Gražulį ant Nacionalinio Dramos teatro laiptų ir paėmę už rankų ir kojų įnešė į policijos automobilį.

Įnirtingai pasisakęs prieš homoseksualų eitynes P. Gražulis žaibiškai tapo internetinių juokelių ašimi, bet jis pats tikino dėl to nesijaudinantis. „Aš jų dar nemačiau. Bet jie man ne naujiena, tuos juokelius skleidžia pederastai“, - tvirtino pašnekovas.

Už tradicines šeimos vertybes pasisakantį politiką labiau papiktino vakarykštis olando turisto poelgis. Kol šeštadienį eitynių „Už lygybę“ dalyviai žygiavo Gedimino prospektu, monsinjoras Alfonsas Svarinskas kartu su būreliu tikinčiųjų Katedros aikštėje kalbėjo rožinio maldą.

Tai patraukė olandų šeimos dėmesį – stabtelėjo vyresnio amžiaus pora su mažamete mergaite ir vaikinu. Tada jaunasis vyras ėmė užgaulioti, plūsti besimeldžiančius ir galiausiai nusimovęs kelnes parodė nuogą užpakalį.

„Apie kokią toleranciją galima kalbėti? Monsinjorui, garbingo amžiaus žmogui rodyti nuogą užpakalį yra tolerancija?“ - stebėjosi P. Gražulis. Jo manymu, Lietuvoje toleruojami tik homoseksualai, o kita pusė negali laisvai pasisakyti. „Tai ne tolerancija, o seksualinė diktatūra“, - sakė pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.