Pareigūnai nutraukė tyrimą dėl Gedimino prospekto rekonstrukcijos

Nutrauktas tyrimas dėl Vilniaus Gedimino prospekto rekonstrukcijos. Anot prokurorų, įvertinus Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų surinktus duomenis ir specialistų išvadas, nenustatyta faktinių duomenų apie piktnaudžiavimą ir tarnybos pareigų neatlikimą rekonstruojant Gedimino prospektą Vilniuje, todėl ikiteisminis tyrimas nutrauktas.

Kau kurios Gedimino prospekto trinkelės neatlaikė orų permainų.<br>M.Astrausko nuotr.
Kau kurios Gedimino prospekto trinkelės neatlaikė orų permainų.<br>M.Astrausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 6, 2013, 4:38 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 3:07 AM

Ikiteisminio tyrimo metu buvo išanalizuota statybinė dokumentacija, gauta iš Vilniaus miesto savivaldybės ir kitų įstaigų, bazalto trinkelių tyrimų protokolai bei kita medžiaga. Taip pat buvo apklausti prospekto rekonstrukcijoje dalyvavę asmenys, atlikti numatyti procesiniai veiksmai.

Pranešime rašoma, kad išnaudojus proceso galimybes konstatuota, kad įsigyjant ir paklojant Gedimino prospekto bazalto trinkelių grindinį, nebuvo padaryta jokia nusikalstama veika, nes nenustatyta, kad atsakingi asmenys sąmoningai užsakė, nupirko ir sumontavo nepakankamai atsparias vietos gamtinėms sąlygoms ir eismo intensyvumui grindinio trinkeles.

„Be to, ikiteisminio tyrimo metu iškilo ir daugiau abejonių, kad trinkelių aižėjimo priežastys gali būti (ir) kitos: galimai netinkama grindinio eksploatacija naudojant druskas, bazalto trinkelių apdirbimas ugnimi ir kt.“, - skelbia prokurorai.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorai, jį atliko Vilniaus apskrities VPK Nusikaltimų tyrimo valdybos Ypatingų nusikaltimų tyrimo ir veiklos organizavimo skyriaus pareigūnai.

Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama buvusio Gedimino prospekto rekonstrukcijos statybos rangovo bankroto byla, kurioje Vilniaus miesto savivaldybės administracija yra pareiškusi beveik 10 milijonų litų reikalavimą dėl netinkamai atliktų rekonstrukcijos darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.