Nepraustaburniam politikui teks atsiprašinėti

Raseinių rajoną valdančios koalicijos narį 46 metų Valdemarą Jaciką įklampino liežuvis. Susitikęs su kaimo gyventojais politikas taip papostringavo, kad etikos sargai jį įpareigojo atgailauti.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2013-08-08 06:00, atnaujinta 2018-03-02 02:07

Raseinių savivaldybės tarybos etikos komisijos sprendimu V.Jacikas privalo per 20 darbo dienų atsiprašyti Vosiliškio (Raseinių r.) miestelio bendruomenės pirmininko Felikso Petrėčio ir tarybos narės Kristinos Viršilienės.

Susitikimas su vosiliškiečiais įvyko birželio pabaigoje. Miestelio bendruomenė paprašė užleisti ištuštėjusios mokyklos pastatą. Vietos gyventojai planavo pateikti paraišką ir gauti 27 tūkstančius litų paramos, o ją išleisti sporto inventoriui, rašo „Lietuvos rytas“.

Be to, jaunimo užimtumu susirūpinę vosiliškiečiai vylėsi galėsiantys bendruomenės reikmėms naudoti mokyklos salę – mat turimose patalpose pernelyg ankšta.

„Rotary” klubui priklausantis V.Jacikas susitikime su pusšimčiu gyventojų išrėžė tokią kalbą, kad į etikos sargus kreipėsi ir bendruomenės pirmininkas F.Petrėtis, ir tarybos opozicijos lyderė koalicijos „Rasai” narė K.Viršilienė.

Politikę papiktino koalicijos „Teisingas sprendimas” nario V.Jaciko garsiai išsakytos mintys, kad raštą iš vosiliškiečių gavusi K.Viršilienė jį panaudojo ne pagal paskirtį – tualete nusivalė sėdynę.

Panašiai buvo įžeistas ir F.Petrėtis: suabejota bendruomenės pirmininko kompetencija, atliktais darbais, pareikšta, kad jis mąsto ne galva, o kur kas žemiau esančia kūno vieta (pasak liudininkų, V.Jacikas šią kūno vietą abukart įvardijo norminei leksikai nepriskiriamu žodžiu. – Red.).

Gavusi skundus etikos komisija ilgai negalėjo priimti sprendimo, nes įvyko valdžios perversmas, o pagal reglamentą šiai komisijai turi vadovauti opozicijos atstovas.

Valdančiajai daugumai priklausanti komisijos pirmininkė atsistatydino, automobilių mechaniko išsilavinimą turintis V.Jacikas paaiškinimų pateikti nesiteikė, bet posėdis prieš kelias dienas vis dėlto įvyko. Politiko elgesys buvo pripažintas nederamu ir jis įpareigotas atgailauti.

Po kilusio triukšmo Raseinių politikai nutarė patenkinti Vosiliškių gyventojų prašymą ir perduoti pagal panaudos sutartį mokyklos pastatą. Bet pritarta ne K.Viršilienės, o V.Jaciko parengtam projektui.

Pagal jį bendruomenei pastatas suteikiamas nebe dešimčiai, o tik dvejiems metams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.