Naujos skelbimų lentos – ir be žinių

Dainavos seniūnijoje nutarta sugrįžti prie vieno seniausių žinių skleidimo būdų – skelbimų lentos. Šįmet parkuose ir daugiabučių namų kiemuose įrengti aštuoni mediniai informaciniai stendai. Ar jie tikrai reikalingi ir atlieka numatytą funkciją?

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Aug 25, 2013, 2:49 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:24 PM

„Laikinoji sostinė“ nusprendė pasidomėti šįmet gegužę kiekvienoje iš aštuonių Dainavos seniūnijos dalių – seniūnaitijose pastatytų medinių stendų būkle ir juose skleidžiama informacija, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Sostinė".

Tik du iš visų stendų pavyko išvysti gausiai nukabintus skelbimais. Dar keliuose kabojo po vieną kitą ranka parašytą ar spausdintą popieriaus lapą ir buvo matyti kažkada čia buvusių skelbimų nuodraskų. Kitos lentos visiškai tuščios – jose nėra nė menkiausios žinios.

Žiūrint į jas kyla klausimas: kam laikais, kai į mūsų gyvenimą žaibiškai skverbiasi informacinės technologijos, galėjo į galvą šauti mintis įrengti prieš tūkstantmečius išpopuliarėjusį būdą informacijai platinti?

Stendų užsigeidė seniūnaičiai

Informaciniai stendai įrengti panaudojus dalį lėšų, pernai pirmąkart Kauno seniūnijų gyvavimo istorijoje skirtų pagal Vietos bendruomenių programą.

„Mintis įrengti tokius stendus kilo seniūnaičiams. Idėja buvo pateikta svarstyti mūsų bendruomenės tarybai. Ji pritarė, kad tokių skelbimų lentų reikia. Štai jas ir turime“, – tvirtino Dainavos seniūnas Alvydas Malinauskas.

Jo teigimu, skelbimų lentose numatyta skleisti socialinę reklamą, gyventojams aktualią Dainavos seniūnijos informaciją, renginių anonsus, sveikatinimo ir sporto programas. Skelbimų platinimu jose turėtų rūpintis seniūnaičiai. Asmeniniais ar reklamos tikslais nei gyventojai, nei įmonės naudotis negali.

Žinias nuplovė lietus?

Iš eglinių lentų stendai buvo pagaminti pernai žiemą, tačiau dėl orų sąlygų jie pastatyti šį pavasarį. Vieno tokio stendo kaina – 200 litų.

Pasidžiaugti galima nebent tuo, kad iki šiol medinių stendų nesulaužė, nesudegino ar kitaip nesuniokojo vandalai.

Pavogti šiuos įrenginius taip pat nėra lengva, nes jų stovai į žemę įkasti maždaug 80 centimetrų.

„Keli skelbimai ant šios lentos yra buvę. Dabar ji tuščia tikriausiai todėl, kad prieš kelias dienas pylė smarkus lietus. Gal jis ir nuplovė visas žinias?“ – apžiūrinėdamas tarp Partizanų gatvės 160-ojo ir 162-ojo daugiabučių namų stovintį stendą svarstė vietos gyventojas.

Tarp Pramonės prospekto 73-iojo ir 77-ojo namų įrengtas stendas taip pat atrodė nykiai. Tuščia buvo ir prie Partizanų 5-ojo namo stovinti lenta. Dainaviškiai tikino, kad jau kurį laiką čia nepastebi jokių skelbimų. Paklausti, ar tokia skelbimų lenta apskritai reikalinga, jie gūžčiojo pečiais.

Reklamuojasi autoservisas

Dainavos parko pradžioje, šalia Gerojo Ganytojo bažnyčios, įrengtas stendas akį traukia vieninteliu skelbimu. Jame rašoma, kad jauna šeima išsinuomotų dviejų ar pusantro kambario butą.

Matyti, kad visai neseniai čia kabojo dar keli skelbimai, tačiau dabar likę tik jų likučiai.

Paskirtį atlieka dviejose vietose įrengtos skelbimų lentos, esančios prie pat Dainavos seniūnijos ir Draugystės parke.

Nesiimsime vertinti skelbimų turinio, tačiau šalia seniūnijos galima rasti cirko anonsą, informaciją apie šiaurietiškojo vaikščiojimo treniruotes, elektros ir elektronikos atliekų sąrašą ir automobilių serviso reklamą su daugybe nuplėšiamų telefono numerių.

Skelbia ir apie sužalotą katę

Draugystės parko skelbimų lentoje kabo spausdintos žinios apie blusturgį, vaikų vasaros stovyklas, gimtadienių organizavimo paslaugą, ranka rašytas skelbimas apie parduodamą butą.

Čia taip pat galima perskaityti daugeliui praeivių už širdies griebiantį skelbimą apie žibalu apipiltą ir padegtą katiną, kuris šiuo metu gydomas veterinarijos klinikoje ir laukia naujų šeimininkų. Skelbime matyti ir sveikstančio gyvūno nuotrauka.

Parke, kuriame, kai geri orai, vaikšto, sportuoja ar tiesiog ant suoliukų sėdi daugybė dainaviškių, kalbinti žmonės tvirtino, kad į šią skelbimų lentą nuolat užmeta akį.

„Turiu daug laisvo laiko, todėl su anūku mėgstu ateiti į parką. Kai pavasarį atsirado šis stendas, skelbimų matau nuolat. Iš smalsumo visus juos perskaitau.

Būna ir asmeninių pranešimų, ir bendrinės informacijos apie įvairius renginius.

Manau, šioje vietoje skelbimų lenta reikalinga, o ta, kuri įrengta prie mano namų V.Krėvės prospekte, netoli mokyklos, tikrai stovi be reikalo. Iš jos nieko nesužinosi“, – kalbėjo dainaviškė Nijolė Stankevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.