Seimo viešbučių pirkėjai nesužlugdė valdininkų atostogų

Seimo valdininkai šią vasarą galės ramiai baigti atostogas parlamentui priklausančiame viešbutyje Palangoje ir poilsiavietėje Švenčionių rajone. Rugpjūtį planuotas šių pastatų aukcionas vėl žlugo.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Aug 26, 2013, 10:13 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:08 PM

Pastatus pardavinėjantys Turto banko atstovai pripažįsta, kad rugpjūtį planuoti aukcionai neįvyko, nes į juos neatvyko potencialūs pirkėjai. Tai jau ne pirmas kartas, kai Seimui nepavyksta atsikratyti nereikalingo turto, todėl pradinė viešbučio ir poilsiavietės kaina vėl bus mažinama.

Dėl to stringa parlamento vadovybės planai baigti pagrindinių Seimo rūmų rekonstrukciją. Dalis pastato anksčiau buvo suremontuota pardavus Seimo darbuotojams skirtus butus, tačiau pinigų suremontuoti visus rūmus – nepakako. Norint užbaigti remontą dar trūksta 6-7 mln. litų. Juos tikimasi gauti pardavus parlamento darbuotojams skirtą viešbutį ir poilsiavietę.

Ketvirtasis Seimo viešbučio ir poilsiavietės pardavimo aukcionas planuojamas rugsėjo 18 dieną.

Tūkstančio kvadratinių metrų ploto viešbutis Palangoje, J.Simpsono gatvėje, dabar įkainotas 3,75 mln. litų, nors iš pradžių jį buvo tikimasi parduoti už 6 mln. litų.

Tuo tarpu poilsiavietė Švenčionių rajone prie Didžiojo Siaurio ežero dabar kainuoja 1,07 mln. litų, nors iš pradžių už ją tikėtasi gauti apie 1,6 mln. litų.

„Potencialių pirkėjų dėmesį jaučiame. Jie apžiūri patalpas, tačiau aukcione nepasirodo. Matyt, kaina jiems yra vis dar per didelė. Jie paskambina po aukciono ir klausia, ar jis įvyko. Vadinasi laukia“, - portalui lrytas.lt teigė Turto banko Turto atnaujinimo tarnybos vadovas Laimas Daniūnas.

Medinė poilsiavietė Švenčionių rajone yra Labanoro regioninio parko teritorijoje, jos žemės sklypas yra neparduodamas. Poilsiavietę sudaro trys nedideli mediniai nameliai, ūkiniai pastatai, valčių prieplaukos, pirtis.

Galimybės plėsti poilsiavietės nėra, todėl Turto banko darbuotojai mano, kad ji po remonto geriausiai tiktų kokio nors turtuolio vasaros rezidencijai.

Seimo viešbutis ir jam priklausantis 1 ha žemės – Palangos miesto istorinėje dalyje, todėl galimybės rekonstruoti pastatą jį didinant taip pat yra labai ribotos. Matyt, tai taip pat atbaido galimus investuotojus.

Nors Seimo viešbučiai paprastam žmogui asocijuojasi su didelėmis privilegijomis, Švenčionių rajone esančioje poilsiavietėje nėra daug patogumų, kukliai prižiūrimas ir Seimo viešbutis. Tiesa, vasarą jis dažniausiai būna pilnas. Savaitė poilsio, priklausomai nuo kambarių dydžio, kainuoja nuo 500 iki 1000 litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.