Italams britų siųstas aliuminis atsidūrė lietuvių autobusiuke

Vokietijos Rozenheimo mieste policijai įkliuvo trys lietuviai su 2290 kg vogto aliuminio. Tyrėjai nustebo, kad lietuviai ne tik talentingi vagys, bet turi ir daugiau talentų – pavyzdžiui, talentą kurti neįtikėtinas istorijas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 27, 2013, 3:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:28 PM

Kaip rašo rosenheim24.de, policininkus sudomino krovininis mikroautobusas su lietuviškais numeriais. Nors paties krovinio nesimatė, buvo akivaizdu, kad jis labai sunkus. Automobilis, kuriuo važiavo trys jauni lietuviai, buvo patikrintas.

Pareigūnai rado 2290 kg aliuminio, sulydyto į ilgus luitus. „Juos pirkome Italijoje iš nepažįstamo žmogaus, kuris atsitiktinai mums pasiūlė, už 500 eurų“, - aiškino lietuviai, bet policininkų neįtikino.

Tyrėjai susisiekė su užsienio kolegomis ir išsiaiškino, kad iš tiesų aliuminio luitai – dešimt kartų vertingesni. Paaiškėjo, kad aliuminio žaliava yra iš AVON gamyklos Didžiojoje Britanijoje. Iš ten prieš tris dienas vilkikais į Italiją buvo išsiųstos 24 tonos aliuminio.

Bet Italijoje buvo gautos tik 22 tonos. Dalis krovinio dingo pakeliui, važiuojant per Europą.

Parengė Jurgita Noreikienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.