Šilutiškių ambicijos: išvirti 2 tūkst. litrų žuvienės

Šeštadienio vidurdienį Šilutės uoste prasidėjo penktasis žuvienės virimo čempionatas. Šaukštus surems net kelios dešimtys dalyvių. Savo receptais bandys nustebinti ne tik šilutiškiai, bet ir svečiai iš atokiausių Lietuvos kraštų.

LiCS Šilutės skyriaus komanda – absoliuti 2013 m. Lietuvos žuvienės virimo čempionato nugalėtoja.<br>S.Bielskio nuotr.
LiCS Šilutės skyriaus komanda – absoliuti 2013 m. Lietuvos žuvienės virimo čempionato nugalėtoja.<br>S.Bielskio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Stasys Bielskis

Sep 7, 2013, 2:50 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:33 PM

Netoli Šilutės, Ventės rage, yra žieduojami parskrendantys ir migruojantys paukščiai. O štai žuvienės virimo čempionatuose, kad geriausi meistrai niekur nedingtų ir visi žinotų jų kilmę, yra apdovanojami čempiono žiedu.

Pernai tokį žiedą gavo Elektrėnų komandos „Elektriniai unguriai“ šefas, laimėjęs prieš dvidešimt tris komandas, virusias žuvienę.

Čempionato vyriausiasis šefas Marijus Budraitis pranešė, kad šiemet čempionate dalyvauja jau net 46 komandos ir bus išvirta apie 2 tūkst. litrų žuvienės.

Kam atiteks pagrindinis prizas - Šilutės rajono savivaldybės merės Daivos Žebelienės įsteigtas, originalus, geriausiam žuvienės virėjui skirtas žiedas? Į kurį Lietuvos regioną jis iškeliaus, o gal į Rusijos Federacijos Kaliningrado srities Slavsko miestą, iš kur yra atvykusi rimtai varžytis nusiteikusi žuvienės virimo komanda?

„Atvykite į Šilutės mažųjų laivų uostą ratuoti, ateikite batuoti, plaukte atplaukite, skriste atskriskite, - jau prieš mėnesį kvietė šio renginio organizatoriai. - Esate laukiami. Nepramiegokite ir nepražiopsokite žuvienės virimo čempionato! Šaukštai tarškės, malkos spragsės, puoduose kunkuliuojanti žuvienė skleis savo magišką kvapą po visą margą pasaulį. Gera nuotaika garantuota, net jei šypsotės ypatingai retomis progomis. Atvažiuokite, nes žuvienės virimo čempionatas - tai draugų ir senų bičiulių susitikimo vieta. Kitaip palinkėsim – tegul jus besimaudančius ešeriai užkutens!“

Pirmieji dalyvauti žuvienės virimo čempionate užsiregistravo „Nemuno kilpų žvejai“ iš Prienų. Šiandien čempionate dalyvauja europarlamentaras Zigmantas Balčytis, kuris yra renginio globėjas.

Pavalgyti gardžios žuvienės 300 kilometrų kelią iš sostinės į pamario kraštą įveikė net Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

Absoliučiais nugalėtojais tapo partinė komanda – Lietuvos liberalų ir centro sąjungos Šilutės skyrius. Gaila, kad A. Zuokas šiandien jau nėra šios partijos vadovas, o tai ir jis būtų užlipęs į sceną kartu su šilutiškiais liberalcentristais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.