Vilniečius žavėjo ugnį spjaudantis „Vilniaus fejerijos“ laivas

Šeštadienį Vilniaus regatoje plaukė nemažai neįprastų laivų – pavyzdžiui, sukonstruotas iš keleto vonių. Iš visų dalyvių vis dėlto išsiskyrė pontoninis plaustas, triukšmą kėlęs šaudomais spalvingais fejerverkais. Taip gausiai sostinės centrą užplūdusiems miestiečiams prisistatė rugsėjo 21-ąją penktą kartą rengiamas fejerverkų festivalis „Vilniaus fejerija“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 7, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 12:30 PM

Pontoninis laivas prie Seimo vos neatsitrenkė į tiltą, o prie Nacionalinės dailės galerijos pritilo ir nebešaudė fejerverkų – erzinti Europos ministrų suvažiavimo apsaugininkų visai nesinorėjo.

Visomis kitomis prasmėmis tris valandas trukęs „Vilniaus fejerijos“ dalyvių nuotykis buvo tobulas. Šaudydami raudonos, geltonos ir mėlynos spalvų fejerverkus, traukdami dainas ir linksmindami visus kitus regatos dalyvius, ekipažo dalyviai finišavo prie Žvėryno pėsčiųjų tilto, skelbdami žinią apie vėl artėjančią kasmetę fejerverkų šventę.

„Šaudyti, būnant ant vandens – pats saugiausias dalykas. Iššaudėme keliasdešimt kilogramų pirotechnikos. Labiau norėjosi tai daryti naktį – didesnis efektas. Bet ir dieną smagu. Manau, linksma buvo ir mums, ir visiems kitiems. Paplaukėme, pašaudėme, pasilinksminome“, - juokėsi pirotechnikos įmonės „Blikas“ vadovas Gytis Lagunavičius.

„Vilniaus fejerijos“ prodiuserė Nijolė Ruzgienė džiaugėsi, kad pavyko rasti originalų būdą pranešti apie šį festivalį.

„Ugnis ir vanduo – skirtingos stichijos, bet šiandien jos kartu. Tai atitinka mūsų sumanymą. Jau įsitikinome, kad fejerverkų festivalis patinka visiems – nuo vaikų iki senelių.

Šiandien pašaudėme tik truputį, visos tikrosios linksmybės rugsėjo 21-ąją laukia Vingio parke – sakė prodiuserė.

Šįmet festivalis minės net dvi svarbias sukaktis. „Vilniaus fejerijai“ sukanka penkeri. Be to, dvidešimtmetį švenčia „Blikas“ - Lietuvos įmonė, tapusi pagrindine festivalio ašimi ir pelniusi ne vieną tarptautinį apdovanojimą.

Ypatingai progai – ypatinga programa, pavadinta „Geriausi iš geriausių“. Kasmet festivalyje rungiasi kelios fejerverkų meistrų komandos, o „Blikas“ nesivaržo, tačiau rodo specialų pasirodymą.

Taip bus ir šįmet – tik susirungti pakviesti ankstesnių „Vilniaus fejerijos“ sezonų laimėtojai. Tai latviai „Svetku agentūra“, lenkai „S-Piro“ ir „Grom Zbig“ bei kroatai „Mirnovec“.

„Jie visi ruošia dar įspūdingesnes programas, o „Blikas“ šia proga parodys geriausių savo numerių ištraukas.

Šįmet vėl išrinksime laimėtoją, kuris drąsiai galės vadinti geriausiu iš geriausių“, - idėją pristatė N.Ruzgienė.

Kaip ir kasmet, fejerverkų žaidimus papildys muzika. Šįmet linksminti žiūrovus iki sutemų pakviesta populiariausias savo dainas grosianti grupė „Biplan“, o skambiausi akordai patikėti estrados veteranui Stasiui Povilaičiui.

„Svečiai parinkti neatsitiktinai. „Biplan“ dainos patinka ir jauniems, ir seniems. O Stasio dainos „Švieski man vėl“ ryšio su mūsų festivalio tema aiškinti ir nereikia“, - juokėsi N.Ruzgienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.