Už nepamatuotą dosnumą Šiaulių valdžiai teks stoti prieš teismą

Šiaulių politikų sprendimo dovanoti Šiaulių arenos techninį projektą Ukrainos verslininkams teisėtumą tirs teismas.

Daugiau nuotraukų (0)

Ričardas Vitkus

Sep 9, 2013, 7:28 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 9:49 AM

Į Šiaulių apygardos teismą dėl arenos techninio projekto dovanojimo pirmadienį kreipėsi Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje Jonas Novogreckis.

Vyriausybės atstovas prašo teismo panaikinti ir Šiaulių miesto savivaldybės tarybos sprendimą, ir Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus direktoriaus įsakymą dėl Šiaulių arenos techninio projekto dovanojimo užsieniečiams.

Europos krepšinio čempionatui „Eurobasket 2015” besiruošiantiems ukrainiečiams Šiaulių arenos projektą dovanoti į neeilinį posėdį susirinkę Šiaulių miesto tarybos nariai nusprendė balandžio 4 dieną.

Miesto biudžetui apie 700 tūkstančių litų kainavusį arenos projektą Šiaulių politikai užsieniečiams nusprendė perleisti neatlygintinai.

Už tai, kad ukrainiečiai galėtų naudotis Šiaulių arenos projektu, balsavo 15 iš 24 posėdyje dalyvavusių Šiaulių miesto tarybos narių.

Skandalas kilo paaiškėjus, kad Šiaulių arenos projektas atiteks privačiai bendrovei „United Basketball Investments Ltd.“, kurios savininkai – Ukrainos turtuoliai Ihoris Kolomoiskis ir Dmytro Buriakas.

Vyriausybės atstovas Šiaulių apskrityje J.Novogreckis pareikalavo skubiai atšaukti Šiaulių miesto tarybos sprendimą.

Raštą Šiaulių miesto tarybai ir savivaldybės administracijos direktoriui pasiuntęs J.Novogreckis konstatavo, jog dovanojant areną nusižengta net trims įstatymams ir Konstitucijai. Vyriausybės atstovas pasiūlė artimiausiame tarybos posėdyje atšaukti balandžio 4-osios sprendimą.

Priešingu atveju J.Novogreckis pagrasino kreiptis į teismą.

Šiaulių politikams ignoravus šį raginimą Vyriausybės atstovas kreipėsi į Šiaulių apygardos teismą parašydamas panaikinti Šiaulių miesto tarybos sprendimą ir savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymą dėl arenos techninio perdavimo užsieniečiams.

J.Novogreckio teigimu, savivaldybių turtas turi būti tausojamas, nešvaistomas ir racionaliai tvarkomas, o sandoriai dėl šio turto turi būti sudaromi tik remiantis teisės aktais, reglamentuojančiais disponavimą savivaldybių turtu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.