Įkvėpti pergalių kauniečiai tvarkė krepšinio aikšteles

Gintauto Labanausko labdaros ir paramos fondo ir visuomeninio judėjimo „Dirbam Kaunui“ nariai įnešė savo kuklų indėlį, kad lietuviai ir ateityje išliktų viena geriausiai krepšinį žaidžiančių tautų pasaulyje.

Visuomeninio judėjimo "Dirbam Kaunui" nariai ir kiti talkininkai tvarkė apleistas krepšnio aikšteles.<br>A.Jančio nuotr.
Visuomeninio judėjimo "Dirbam Kaunui" nariai ir kiti talkininkai tvarkė apleistas krepšnio aikšteles.<br>A.Jančio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2013, 6:10 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:04 AM

Kauniečiai ėmėsi tvarkyti dar vieną miesto vaikų laisvalaikiui skirtą zoną – Šiaurės prospekte, netoli prekybos centro „Kauno Šiaurinė“ esančią krepšinio aikštelę.

„Neatsitiktinai nusprendėme tvarkyti būtent krepšinio aikštelę – juk šiomis dienomis visų mūsų širdys plaka krepšinio ritmu“, – teigė visuomeninės organizacijos „Dirbam Kaunui“ pirmininkas Gintautas Labanauskas, atkreipdamas dėmesį į tai, kad šalia daugiabučių kadaise įrengtos krepšinio aikštelės nuniokotos ir apleistos taip, kad tik krepšinio stovo liekanos leidžia numanyti jų buvusią paskirtį.

Išgirdę gyventojų prašymą, kad vaikai kieme trinasi pakampėmis ir neturi kuo užsiimti, Labdaros fondo ir visuomeninio judėjimo „Dirbam Kaunui“ nariai entuziastingai ėmėsi darbo sugrąžinti krepšinio aikštelei ankstesnį vaizdą ir funkcijas: nuravėjo krepšinio aikštelės dangą, išvalė ją ir iššlavė, paremontavo ir perdažė surūdijusius krepšinio stovus, pakabino naujas krepšinio lentas ir lankus su tinkleliais. Šalia pastatė tris naujus suoliukus – pailsėti žaidėjams, sirgaliams ir kitiems kiemo gyventojams.

Pamatę, kad krepšinio aikštelėje vyksta kažin koks sujudimas, netrukus prisistatė visas būrys jaunųjų gyventojų – supratę, kas čia vyksta, tuoj pat pasiraitojo rankoves ir puolė į pagalbą.

Anot G.Labanausko, mieste tokių apleistų vietų, kuriose galėtų žaisti, sportuoti vaikai, dar yra daug.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.