Šiaulių gimtadienį varguoliams primins moksleivių keptos bandelės

Jau švęsti pradėtą 777-ąjį Šiaulių gimtadienį miesto varguoliams primins bandelės su obuolių įdaru, kurių jie gavo antradienį labdaros valgykloje.

Kiekvienam varguoliui atiteko po septynias bandeles.<br>R. Vitkaus nuotr.
Kiekvienam varguoliui atiteko po septynias bandeles.<br>R. Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 17, 2013, 3:19 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 2:57 AM

Socialinėje akcijoje dalyvauti nusprendę Šiaulių profesinio rengimo centro (ŠPRC) Prekybos ir verslo skyriaus moksleiviai iškepė 777 mielines bandeles su obuolių įdaru.

Šiaulių labdaros valgykloje besilankantiems bėdžiams, kurių antradienį čia susirinko apie aštuoniasdešimt, atiteko po septynias bandeles.

Likusios bandelės keliaus į Šiaulių nakvynės namus, kur bus išdalintos ten gyvenantiems žmonėms.

Pasak ŠPRC profesijos mokytojos Virginijos Žakevičienės, idėja tokia labdaringa akcija prisidėti prie Šiaulių 777-ojo gimtadienio kilo Prekybos ir verslo skyriaus bendruomenei.

„Visi padėjo, kas kuo galėjo. Įdarui panaudoti pačių darbuotojų atnešti obuoliai. Konditerijos skyriaus moksleiviai bandeles iškepė, maitinimo ir apgyvendinimo paslaugų tiekimo skyriaus mokiniai iškeptas bandeles supakavo, būsimieji socialinių darbuotojų padėjėjai išrinko bei ant lapelių užrašė didžiųjų mąstytojų ir humanistų mintis, o būsimieji padavėjai šias bandeles išdalino“, - sakė V.Žakevičienė.

777 bandelėms iškepti prireikė 32 kilogramų miltų, 8 kilogramų cukraus, 80 kiaušinių, 2 kilogramų mielių, 8 litrų pieno, 8 kilogramų sviesto, 25 kilogramų obuolių, 7 kilogramų slyvų, 100 gramų vanilinio cukraus, 400 gramų cinamono, šiek tiek druskos ir aliejaus skardai ištepti.

„Sąnaudos šiai labdaringai akcijai tikrai nėra didelė palyginus jas su tuo, kokiam skaičiui žmonių ši akcija suteikė džiaugsmo“, - tvirtino ŠPRC profesijos mokytoja Kristina Butkuvienė.

Į labdaros valyklą papietauti antradienį surinkę Šiaulių varguoliai nustebo išvydę į salę bandelių nukrautais padėklais nešinus moksleivius.

Gautas bandeles dauguma bėdžių pasiskubino įsidėti į su savimi atsineštus maišelius – nusprendusių čia pat valgykloje paskanauti dovanotų bandelių buvo nedaug.

Kelių šią labdarą gavusių moterų akyse sužvilgo ašaros, o šypsena spindėjo daugumos su bandelių daviniu iš valgyklos išeinančių varguolių veiduose.

777 iškeptomis ir labdarai atiduotomis bandelėmis prie Šiaulių 777-ojo gimtadienio prisidėti nusprendusį Šiaulių profesinio rengimo centro Prekybos ir verslo skyriaus kolektyvą pastaruoju metu garsino ne vienas čia pasiektas rekordas.

ŠPRC Prekybos ir verslo skyriaus mokiniai jau yra pasiekę šiuos konditerijos rekordus: ilgiausio ir sunkiausio pyrago (2000 metais), ilgiausio pyrago (2008 m.), didžiausio „Rudens medžio“ (2010 m.), didžiausio „Velykinio zuikio“ (2011 m.) ir aukščiausios valgomos eglės (2011 m).

Pernai ŠPRC mokiniai Bendradarbiaudami su saldainių fabriko „Rūta“ darbuotojais pagamino didžiulį 213 kilogramų sveriantį saldainį, kurio aukštis siekė 90 centimetrų, o pagrindo apimtis – net 2 metrus 90,5 centimetrus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.