Neskirkime 5 milijonų litų žudikams, o bauskime juos griežčiau

Apie 5 mln.Lt kainuos nusikaltėlių, išžaginusių ir brutaliai nužudžiusių jauną merginą, išlaikymas įkalinimo įstaigoje, jei jie pasirodys ilgaamžiai. Šiuos išgamas, mes valstybės pinigais maitinsime, rengsime, šildysime ir saugosime iki gyvos galvos, kol jie ramiai ir šiltoje lovoje numirs sava mirtimi. Ne mažiau kainuos ir jaunuolio, nušauto vidury baltos dienos, žudiko išlaikymas. Tiek pat, tikrai ne mažiau, atseikėsime ir kitiems panašaus plauko nusikaltėliams, kurių esybei apibūdinti žodyne pritrūksta žodžių.

G.Labanauskas įsitikinęs, jog reikia griežtinti atsakomybę už žmogžudystes.<br>M.Patašiaus nuotr.
G.Labanauskas įsitikinęs, jog reikia griežtinti atsakomybę už žmogžudystes.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintautas Labanauskas

Sep 22, 2013, 4:18 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:31 PM

Gal šiandien neieškokime, kas kaltesnis dėl esamos kriminogeninės situacijos Lietuvoje: eiliniai policininkai, jų vadai, generalinis komisaras, vidaus reikalų ministras ar net pats premjeras? Tiesiog griežtinkime baudžiamąją atsakomybę už panašaus pobūdžio nusikaltimus, nes kitaip mes šių mutantų nesustabdysime.

Tuos pinigus, už kuriuos iki gyvos galvos išlaikome žiaurius nusikaltėlius, atiduokime policijai, tuomet pamatysime kitokį jos darbą. Tuomet gal nereikės aiškintis kas kalčiausias, eilinis policininkas ar premjeras, kad Lietuvoje prievartaujami ir žudomi mūsų vaikai.

Galbūt mirties bausmė pristabdytų ir pačius išsigimėlius, žvėris - mutantus, nes atrodo, kad išskyrus baimę patiems mirti, jokių kitų bausmių jie nesuvokia.

Aš suprantu, ką pasakys oponentai: Europos Sąjungos teisės aktai, moratoriumas mirties bausmei, žmonių perauklėjimas, o ne žudymas ir taip toliau. Tačiau, tegul šie nuo žemės atitrūkę filosofai išdrįsta pasakyti tai žiūrėdami į akis nužudytų vaikų tėvams.

Kiek mes dar galime laukti, kiek dar turi įvykti žiaurių nusikaltimų, kad mes suvoktume: mūsų visuomenė dar nesubrendus egzistuoti be mirties bausmės už ypatingai žiaurius nusikaltimus, nes joje - šiandieninėje mūsų visuomenėje, yra individų, kurių kitaip kaip mirties baime nesustabdysi.

Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungai laikotarpiu yra puiki galimybė tai įvykdyti. Būtina inicijuoti Europos Sąjungos teisės aktų pakeitimą.

Būkime pirmieji, kurie supranta problemą ir įvardina jos sprendimo būdą. Esu įsitikinęs, kad mus palaikys ne viena Europos Sąjungos valstybė, susidurianti su analogiškomis problemomis.

Gintautas Labanauskas yra Kauno m.savivaldybės tarybos narys, frakcijos „Dirbam Kaunui“ seniūnas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.