Šiauliuose byra valdančioji koalicija

Net trylika iš trisdešimt vieno Šiaulių miesto tarybos mandato per pastaruosius rinkimus laimėję ir valdančiąją koaliciją suformavę socialdemokratai turėtų pasvarstyti, ar eina teisingu keliu – įkandin praėjusią savaitę valdančiąją koaliciją palikusios keturis narius turinčios Liberalų sąjūdžio frakcijos į opoziciją nusprendė trauktis ir visi keturi Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Sep 26, 2013, 1:16 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:52 PM

Apie tai, kad traukiasi iš posto ir su bendrapartiečiais pereina į opoziciją, ketvirtadienį pareiškė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius konservatorius Vladas Damulevičius.

Po rinkimų pasirašius koalicijos sutartį konservatoriams atiteko du politinio pasitikėjimo postai: administracijos direktoriaus ir mero patarėjo. 2012 metais mero patarėjo posto konservatoriai atsisakė pareiškę taip taupantys miesto lėšas.

Pasitraukimą į opoziciją konservatoriai motyvavo tuo, kad politiniai dividendai koalicijos partneriams socialdemokratams tapo svarbesni už miesto ateitį.

„Dažnai būdavo neaišku, kas priiminėja sprendimus – Seimo nariai savo priimamuosiuose ar miestiečių rinkti tarybos nariai“, - tvirtinama viešai išplatintame TS-LKD Šiaulių skyriaus tarybos pranešime.

Konservatorius supykdė koalicijos partnerių nenoras optimizuoti Šiaulių miesto mokyklų ir neformalaus ugdymo įstaigų tinklą.

„Tai sprendimai, kurie dėl asmeniškumų, galbūt partinių kadrų darbo vietų išsaugojimo, taip ir liko stalčiuose. Lėšos, kurios privalo būti skiriamos vaikų ugdymo kokybei gerinti bei darbuotojų, tiesiogiai dirbančių su vaikais, atlyginimams didinti yra išleidžiamos įstaigų administracijų išlaikymui. Tam pritarti negalime“, - sakoma TS-LKD Šiaulių skyriaus tarybos pranešime.

V.Damulevičiui pareiškus apie pasitraukimą iš Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigų spalio 10 dieną bus šaukiamas neeilinis Šiaulių miesto savivaldybės Tarybos posėdis.

Tarybai bus teikiamas tvirtinti Savivaldybės administracijos direktoriaus atsistatydinimo pareiškimas bei svarstoma naujo direktoriaus kandidatūra.

Po Liberalų sąjūdžio frakcijos ir TS-LKD atstovų pasitraukimo į opoziciją Šiaulių miesto tarybos valdančioje daugumoje liko 21 narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kaip alkoholio, tabako vartotojai stiprintų gynybą?