Malkų krūvoje – radioaktyvus radinys

„Neįsivaizduoju, kaip dėžė su šiais davikliais galėjo atsirasti mūsų teritorijoje. Anksčiau tokių daviklių aerodrome nesu matęs“, - lrytas.lt sakė Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo vadovas Eugenijus Raubickas.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 3, 2013, 2:56 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:54 PM

Dabar jau nenaudojami, sovietų gamybos dūmų davikliai RID-1 ir RID 6M-5 su radioaktyviais komponentais aptikti, kai aerodromo darbuotojai tvarkė malkų krūvą. Joje rasta medinė dėžė su keistais prietaisais.

„Technikoje labiau nusimanantis darbuotojas iš karto atkreipė dėmesį į radiacinio pavojaus ženkliukus, todėl nuspręsta nerizikuoti, apie radinį informavome specialiąsias tarnybas“, - sakė aerodromo vadovas.

Atvykę ugniagesiai-gelbėtojai aptvėrė pavojingą radinį, o radiacinės saugos centro atstovai išmatavo radiacinį foną. Prie uždarytos dėžės spinduliuotė buvo 0,17 mSv, o atidarius dėžę radiacijos spinduliuotė 1,0 mSv.

Konstatavus, jog dūmų davikliais realaus pavojaus nekelia, kol jų kas nors nesudaužo, jie palikti saugoti aerodromo sandėlyje.

„Dabar laukiame kokį sprendimą priims specialistai, ko gero, šiuos daviklius išveš utilizuoti“, - sakė Kauno S.Dariaus ir S.Girėno aerodromo vadovas E.Raubickas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.