Seimas paminėjo signataro B.Lubio 75-ąsias gimimo metines

Antradienį Seimas paminėjo

B.Lubio dukrai Jūratei Žadeikienei gėlių puokštę įteikė Nepriklausomybės Akto signatarai Birutė Valionytė ir Stasys Kašauskas .<br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr.
B.Lubio dukrai Jūratei Žadeikienei gėlių puokštę įteikė Nepriklausomybės Akto signatarai Birutė Valionytė ir Stasys Kašauskas .<br>M.Ambrazo (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-10-08 14:06, atnaujinta 2018-02-21 09:06

Minėjime įžanginį žodį tarė Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas, pakvietęs visus tylos minute pagerbti velionio atminimą, kalbėjo Seimo narys susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, Nepriklausomybės Akto signataras Liudvikas Narcizas Rasimas-Rasimavičius, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis.

„Šiandien mes minime žmogų, kuris padarė didžiausią proveržį šalies ekonomikoje. Daktaras B.Lubys - politikas, mecenatas, kultūros iniciatyvų rėmėjas, savo veikla padaręs stipriausią įtaką Lietuvos pramonei ir jos ateičiai“, - pabrėžė R. Sinkevičius.

Jo nuomone, B.Lubys konsolidavo nacionalinę pramonę, sugebėjo suderinti skirtingus verslininkų interesus, panaudojo savo autoritetą sprendžiant opias ūkio plėtros problemas tiek mokesčių, tiek teisės aktų srityje.

„Matėsi, kad atstatyta Lietuvos valstybė yra jo gyvenimo tikslas, ir visą likusį gyvenimą didžiavosi, kad buvo jos atstatytojų gretose“, - sakė Nepriklausomybės Akto signataras L. N.Rasimas-Rasimavičius.

„B.Lubys turbūt vienas pirmųjų buvo pasakęs, kad stipri valstybė - tai, visų pirma, stiprus valstybės ekonomikos stuburas, ir stiprios valstybės nesukursi, jei nebus dirbama ranka rankon politikų ir verslininkų“, - sakė R.Dargis.

Jis pažymėjo, kad su visa energija ir atsidavimu Lietuvos Nepriklausomybei dėjęs parašą ant Nepriklausomybės Akto B.Lubys anksti suprato, kad jo tikrasis pašaukimas ir didžiausias kūrybinis potencialas atsiskleis tik realioje ekonomikoje.

Renginyje dalyvavo Nepriklausomybės Akto signataro B.Lubio artimieji, Nepriklausomybės Akto signatarai, kiti svečiai.

Seimo Vitražo galerijoje atidaryta paroda „Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Bronislovas Lubys (1938-2011)“. Parodoje eksponuojamos fotografijos iš Seimo archyvo, Prezidento kanceliarijos archyvo, Lietuvos centrinio valstybės archyvo fondų, koncerno „Achemos grupė“ archyvo, fotografo Andriaus Petrulevičiaus asmeninio archyvo.

Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras B.Lubys gimė 1938 m. spalio 8 d. Plungės mieste. Jis staiga mirė 2011 m. spalio 23 d. nuo širdies priepuolio Druskininkuose, važiuodamas dviračiu. Palaidotas gimtojoje Plungėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.