Lietuvos politikai sukruto sveikinti Nobelio premijos laimėtoją R.Shillerį

Lietuvių kilmės pasaulinio garso ekonomistas Robertas Shilleris ilgą laiką nesulaukė dėmesio iš Lietuvos, nors ne kartą pats rodė iniciatyvą pabendrauti su mūsų šalies ekonomistais. Žinia, kad šiemet jam skiriama Nobelio premija, sutikta gana abejingai, nors tai pirmasis etninis lietuvis, gavęs tokį apdovanojimą. Tačiau po portalo lrytas.lt straipsnio pagaliau sukruto ir Lietuvos politikai. Prezidentė Dalia Grybauskaitė savo „Facebook“ paskyroje pasveikino R.Shillerį su laimėjimu.

Politikus, matyt, suklaidino vokišką primenanti Amerikos lietuvio R.Shillerio pavardė.<br>"Reuters" nuotr.
Politikus, matyt, suklaidino vokišką primenanti Amerikos lietuvio R.Shillerio pavardė.<br>"Reuters" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Oct 17, 2013, 12:29 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:23 AM

„Šiemetinių Nobelio premijos laureatų gretose – du lietuviško kraujo turintys žmonės: pasaulinio garso ekonomistas Robertas Schilleris ir chemikas litvakas Michaelas Levittas. Sveikinu ir juos, ir visą Lietuvą!“ - rašė D.Grybauskaitė.

Litvaką M.Lewittą jau anksčiau pasveikino užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ir pakvietė apsilankyti Lietuvoje. Jis labai nustebo iš portalo lrytas.lt sužinojęs, kad ekonomistas R.Shileris yra tikras lietuvis. Kitą dieną klaidą jis ištaisė.

Spalio 17 dieną L.Linkevičius pasveikino Nobelio premiją už pasiekimus ekonomikos srityje gavusį JAV lietuvį R.Shillerį ir pakvietė jį apsilankyti Lietuvoje.

„Džiaugiamės kartu su jumis ir didžiuojamės, kad prie svarbiausių pasaulio pasiekimų prisideda ir išeivių iš Lietuvos vaikai, taip įkvėpdami ir Lietuvos žmones siekti didžių tikslų“, – sakė L.Linkevičius.

R.Shilleris buvo vienas iš trijų amerikiečių, kuris reikšmingai prisidėjo prie ekonomikos tendencijų nagrinėjimo, taip sustiprindamas ekonominės raidos ir plėtros galimybes. Šiuo metu R.Shilleris dirba Jeilio universitete JAV.

Politikus, matyt, suklaidino vokišką primenanti Amerikos lietuvio pavardė. Šilerio pavardę į JAV „nusivežė“ nuo Mažosios Lietuvos kilęs Nobelio premijos laureato senelis. O jo motinos giminės linija gali būti susijusi su Lietuvos didikais Radvilomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.