Panevėžietė girtaujančią motiną surakino grandinėmis (papildyta)

Neįprastą incidentą teks narplioti Panevėžio rajono policijai. Pareigūnų pagalbos paprašė 49 metų rajono gyventoja V.K. Moterį Panevėžyje gyvenanti dukra ir žentas įkalino jos pačios namuose – uždėjo antrankius ir juos prirakino prie grandinių su svarmenimis. Neatmetama, kad taip artimieji pasielgė neišmanydami, kaip gelbėti nuolat girtaujančią moterį.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 23, 2013, 9:55 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:29 PM

Panevėžio seniūnijos gyventoja V.K. pareigūnams tvirtina, kad Panevėžyje gyvenanti jos 26 metų dukra D.S. kartu su savo 29 metų sutuoktiniu ją namuose įkalino pirmadienio pavakarę, apie 17 val. Jie moters rankas surakino antrankiais, kuriuos pritvirtino prie grandinių su svarmenimis ir palikę išvažiavo. Policijos pagalbos V.K. paprašė beveik po paros – antradienio popietę, paskambinusi telefonu. Atvažiavę pareigūnai ją išlaisvino. Moteriai buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,9 promilės).

Panevėžio rajono policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Įtariamųjų policija dar neapklausė, todėl jų poelgio motyvai neaiškūs. Neatmetama, kad tokių veiksmų dukra su žentu ėmėsi nebeišmanydami, kaip sustabdyti vėl ėmusią girtauti moterį.

Vietos gyventojų teigimu, kurį laiką V.K. buvo liovusis girtauti, tačiau dabar vėl pradėjo piktnaudžiauti alkoholiu. Panašiai kaip dabar, artimieji su jos priklausomybe yra kovoję ir anksčiau. Maždaug prieš dešimtmetį sutuoktinis buvo žmoną grandine prirakinęs prie krosnies orkaitės durelių. Tačiau moteris sugebėjo išjudinti plytas ir visa ketine orkaite nešina išėjo į parduotuvę pirkti svaigalų.     Panaši istorija prieš keletą metų buvo nutikusi Krekenavoje. Ten vyriškis, išvažiuodamas dirbti pas ūkininką, sodybos kieme prie obels grandine už kojos buvo prirakinęs savo sugyventinę. Taip jis pasielgė, nes gyvenimo draugė, jam uždarbiaujant, šlaistydavosi po miestelį ir girtaudavo, o jam tekdavo apmokėti jos skolas.    Kaimynų iškviestų seniūnijos darbuotojų išvaduota krekenaviškė girtauti ir toliau nesiliovė. Po kurio laiko ją, einančią gatve, suvažinėjo automobilis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.