Vyriausybė siūlo operatoriams išlaidų už vietos kompensavimą nebekompensuoti

Vyriausybė siūlo valstybės

Šiuo metu įstatymas numato, kad operatoriams valstybė kompensuoja už įrangą, kuri reikalinga tik vietos nustatymui.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Šiuo metu įstatymas numato, kad operatoriams valstybė kompensuoja už įrangą, kuri reikalinga tik vietos nustatymui.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 23, 2013, 2:58 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 10:07 PM

Ministrų kabinetas trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam elektroninių ryšių įstatymo pakeitimo projektui ir siūlys jį Seimui.

Bendrojo pagalbos centro (BPC) ir Ryšių reguliavimo tarnybos duomenimis, apie 20 Europos valstybių nekompensuoja telekomunikacijų bendrovėms už vietos nustatymo paslaugas bei įrangą.

Šiuo metu įstatymas numato, kad operatoriams valstybė kompensuoja už įrangą, kuri reikalinga tik vietos nustatymui. Pinigų paskirstymą administruoja Bendrasis pagalbos centras.

2008 metais telekomunikacijų bendrovėms buvo kompensuota 3,9 mln. litų, 2009 metais - 613 tūkst. litų, 2010 ir 2011 metais po 648 tūkst. litų, o 2012 - 733 tūkst. litų.

Dėl šių išlaidų kompensavimo pradėta svarstyti po to, kai rugsėjį žiauriai nužudyta nepilnametė, kuri telefonu kreipėsi pagalbos į BPC, tačiau jo darbuotojams nepavyko nustatyti aukos buvimo vietos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.