Sausio 13-ąją suluošintam vyrui – dosnios skaitytojų aukos

Skaitytojai neliko abejingi 1991-ųjų sausį sovietų kariškių suluošinto Ričardo Dubicko skausmui. Nuo to laiko, kai šeštadienį dienraštyje „Lietuvos rytas“ ir portale lrytas.lt pasirodė straipsnis apie R.Dubicką, į specialiąją labdaros ir paramos fondo „Algojimas“ sąskaitą buvo suaukota beveik 11 tūkst. litų. Fondo vadovės Aušros Stančikienės vertinimu, tai išties didelė suma. Daugybė žmonių pasiūlė ir pagalbą daiktais.

Aukų R.Dubickui būta pačių įvairiausių – nuo kelių iki kelių šimtų litų. Tiesa, pati dosniausia auka – 500 litų – buvo skirta moters.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Aukų R.Dubickui būta pačių įvairiausių – nuo kelių iki kelių šimtų litų. Tiesa, pati dosniausia auka – 500 litų – buvo skirta moters.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 28, 2013, 1:17 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:11 PM

R.Dubicko mėnesinės pašalpos sudaro 626 litus – didesniąją dalį šių pinigų suryja vaistai. Kiekvieną rytą vilnietis pradeda išgerdamas 13 stipraus poveikio tablečių. Tik jų pagalba jis gali apmalšinti nuolatinius nugaros, kojų ir galvos skausmus.

44 metų vyras gyvena vieno kambario socialiniame būste. Sausio 13-osios atminimo medaliu apdovanotam vyrui namie nėra ne tik ant ko atsisėsti ir prie ko pavalgyti, bet ir ant ko padoriai prigulti. Dėl nuolatinių nugaros skausmų jis bluostą sudeda tik pusiau gulom, pusiau sėdom.

R.Dubicko gyvenimo istorija sujaudino lrytas.lt skaitytojus. Kvietimas aukoti skurstančiam laisvės gynėjui aktyviai plito ir socialiniame tinkle „Facebook“.

Sausio 13-ąją sučiuptam ir sovietų kariškių kelias paras kankintam R.Dubickui daugiausiai aukojo vyrai. Aukų būta pačių įvairiausių – nuo kelių iki kelių šimtų litų. Tiesa, pati dosniausia auka – 500 litų – buvo skirta moters.

Labdaros ir paramos fondas „Algojimas“ žada užtikrinti ir prižiūrėti, kad visi R.Dubickui suaukoti pinigai būtų išleisti skaidriai - būtų padengtos būtiniausios vyro sveikatos priežiūros išlaidos, taip pat įsigyti buityje reikalingi daiktai.

„Pagalba nėra galimybė praturtėti. Aukojimo metu suteikta pagalba turi būti skiriama tam, kam ji labiausiai reikalinga“, - sakė fondo „Algojimas“ vadovė A.Stančikienė.

Be to, pagalba R.Dubicką pasieks ir daiktais. Lrytas.lt redakcija sulaukė kelių dešimčių laiškų su siūlymais skurstančiam vyrui atvežti baldų, indų, maisto.

Kai kurie skaitytojai taip pat siūlėsi padėti sunkiai vaikštančiam vyrui surasti gerus medikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.