I.Matijošaitienės mirtis – nelaimingas atsitikimas. Kas meta abejonių šešėlį?

„Gulėjau, žiūrėjau į vieną tašką, į lubas. Galėjau pragulėt visą dieną ir man visiškai nerūpėjo, nei ką mano vyras veikia, nei vaikai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2013, 1:10 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:29 PM

Klaidžiojo tokios mintys, kad man reik išeit iš šito gyvenimo, kad nebėra prasmės gyventi. Gal juokingai skambėtų, bet vos ne iki testamento rašymo tai buvo priėję. Tai buvo tikrai labai rimtas dalykas“, – jau šiandien, 22 val. „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „Patriotai“ nuskambės velionės Irenos Matijošaitienės žodžiai, nufilmuoti 2012 metais.

Nors spalio 25-ąją prokuratūra nusprendė, kad I.Matijošaitienės mirtis – nelaimingas atsitikimas, vis dėlto laidos „Patriotai“ kūrėjai Rūtai Janutienei pavyko įsigilinti į kitą įvykių versiją. Kas meta abejonių šešėlį?

Septynis mėnesius užtrukęs galimo I.Matijošaitienės nužudymo tyrimas nutrauktas. Įtarimų šešėlis, temdęs velionės artimųjų iki tol nepriekaištingą reputaciją, dabar užslinko ant Kauno teisėsaugos.

Kodėl jie taip ilgai negalėjo padėti taško? O gal nenorėjo? R.Janutienė šį vakarą sakys, kad jos žurnalistinis tyrimas ją įtikino, kad teisėsauga turėjo labai nemenką pagrindą būti įtaria.

Po ilgos, pusę metų trukusios tylos į R.Janutienės telefono skambutį atsiliepė velionės vyras Visvaldas Matijošaitis. Žurnalistei pavyko verslininkui užduoti tuos klausimus, apie kuriuos patyliukais šnabždėjosi su tyrimu susiję ekspertai.

Pasak R.Janutienės, sąmokslo teorijų debesys nuslinktų nuo mirties aplinkybių, jei V.Matijošaitis, kuris kartais pamiršta, jog yra viešas asmuo, politikas, sąžiningai papasakotų tikrąją įvykių versiją, nes iki šiol dar yra nežinomųjų. Pavyzdžiui, tiesiog papasakotų, kas tą naktį ir tą ankstyvą rytą vyko jų namuose.

„Aš jo paklausiau to paties, ko klausė ir tyrėjai: kada V.Matijošaitis tą naktį, o gal rytą grįžo namo?“ - atskleidė savo žurnalistinio tyrimo vieną iš aplinkybių R.Janutienė.

Laidoje „Patriotai“ bus aptartos visos versijos, kurias kėlė ir teisėsauga, pusę metų tyrusi I.Matijošaitienės nužudymo versiją. Pirmą kartą kalbės velionės patirtus sužalojimus tyręs teismo medikas. Jis atskleis visai naujų faktų, pagrindžiančių teisėsaugos įtarumą.

„Jos veide buvo begyjančios žaizdos – nubrozdintas smakras ir prakirsta lūpa. Ir tų žaizdų atsiradimui ištirti nebuvo jokių pastangų, nors mirtį sukėlusios traumos – pakaušyje ir stubure“, - stebisi žurnalistė ir atkreipia dėmesį, kad kūnas buvo nedelsiant kremuotas, taigi galimybės pakartotinei ekspertizei nebėra.

Taip pat laidoje kalbės ir Kauno greitosios pagalbos stoties viena iš vadovių, kurios pavaldiniai girdėjo paskutinius I.Matijošaitienės žodžius.

„Ji net nenorėjo, kad jis ją vežtų į ligoninę. Ir kad jis buvo paguldęs ar pasodinęs ant fotelio, ir nežinojo, kad po truputį tas kraujas...“ – jau šįvakar „Lietuvos ryto“ televizijos nuomonių laidoje „Patriotai“ ištars artima velionės I. Matijošaitienės bičiulė, medikė Jūratė Norvaišienė.

Kita laidos tema – medikės klaida, lėmusi vienerių metų berniuko mirtį. Laidos svečias buvęs sveikatos apsaugos ministras Raimundas Alekna teigs, kad medikai, mėginantys apsiginti nuo šoko ištiktų tėvų kaltinimų, daro didelė klaidą.

Žurnalistinių tyrimų laida „Patriotai“ su Rūta Janutiene ir Tomu Čyvu – jau šiandien, 22 val. per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.