A.Mamontovas norėtų atleisti visus Kultūros ministerijos darbuotojus

Ką Andrius Mamontovas darytų, jeigu galėtų ką nors pakeisti mūsų valstybėje ir kokie būtų jo pirmieji veiksmai? Atlikėjas pripažįsta - jeigu galėtų, atleistų visus Kultūros ministerijos darbuotojus. Tai žinomas dainininkas kalbėjo „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-04 13:18, atnaujinta 2018-02-20 15:10

„Pirmiausia, aš turbūt atleisčiau visus iki šlavėjų Kultūros ministerijoje. Visus klerkus ir darbuotojus. Padaryčiau šią ministeriją prioritetinę ir viena svarbiausių. Nes nuo kultūros ir švietimo prasideda visos mūsų problemos, kultūra ir švietimu visos problemos ir baigiasi“, – sakė A.Mamontovas.

Jo nuomone, šioje srityje Lietuvoje yra didžiulių kliūčių: „Tai yra sustojęs vanduo, kuris pūva. Tai neleidžia mums šviesti jaunosios kartos. Nuo švietimo ir kultūros visos mūsų problemos ir prasideda.“

A.Mamontovui pikta, kad pasikeitus valdančiajai partijai, ministerijose lieka tie patys valdininkai.

„Jie daugelį metų yra išmokę tyliai sėdėti ir tyliai praplaukti. Kaip kultūros atstovui tenka susidurti ir po kiekvieno susitikimo pagalvoji – ar aš jaučiu, kad yra tokia ministerija? Ne, nejaučiu“, – dėstė A.Mamontovas.

Dainininkas iliustravo – jeigu staiga Kultūros ministerijos neliktų, niekas nė nepastebėtų, kad jos nebėra, nes paprasčiausiai ministerija neatlieka savo funkcijų.

„Mechanizmas neveikia, jį reikia išardyti ir surinkti iš naujo“, – nusijuokė A.Mamontovas.

Jeigu dainininkas taptų kultūros ministru, visų darbuotojų atleidimas būtų pirmoji jo užduotis. Tiesa, ar tai ministro galiose, A.Mamontovas nedrįso svarstyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.