Kauniečius piktina Kauno centre iškilęs „grybas“

Išskirtine tarpukario architektūra pasigirti galintis Kaunas, regis, vis nesugeba atsikratyti jo veidą bjauroti pasiryžusių abejotinos kompetencijos architektų įtakos.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Nov 5, 2013, 8:48 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:07 PM

Aistroms dėl Laisvės alėjoje, savivaldybės rūmų pašonėje iškilusio „stiklainiu“ praminto antstato persikėlus į teismo salę, Kauno visuomenininkai ir pilietiškai nusiteikę architektai vėl kyla į kovą. 

Šį kartą juos papiktino istorinėje Kauno centro vietoje, V.Putvinskio gatvėje ant tarpukarį menančio pastato išdygęs „grybas“ - ne itin skoningas antstatas.

Visuomenininkai su žinomu architektu Algirdu Kaušpėdu priešakyje paskelbė sarkartišką ultimatumą - jeigu abejotinos kvalifikacijos architektai ir jų sprendimus laiminantys Kauno valdininkai nesiliaus bjauroti tarpukario paveldo, miestiečiai pradės nešioti neskoningus antstatus simbolizuojančias skrybėles.

„Tikriausiai tinkamiausia taiki protesto architektūriniam nevalyvumui forma - nešioti tokius „grybus“. Pasidaryti galvos apdangalą labai paprasta: storesnio popieriaus kraštuose pradurkite skyles, perverkite raištį, sulenkite ir užmaukite ant savo, paveldosaugininkams neaktualios, galvos“, - socialiniame tinkle įžvalgomis dalijosi Kauno tarybos narys, opozicijos atstovas Povilas Mačiulis.

V.Putvinskio gatvėje, ant namo stogo atsiradusio „grybo“ istorija taip pat sudomino ir miesto paveldosaugininkus, kurie pradėjo tyrimą.

„Atsakingai pareiškiame, kad Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos Kauno teritorinis padalinys mano, kad antstatas V. Putvinskio g. 45, Kaune ne tik darko vienos gražiausios tarpukario Kauno gatvės išklotinę, demonstruoja jį projektavusių, derinusių bei kitaip prie antstato atsiradimo prisidėjusių asmenų kultūrinį diletantizmą, bet ir yra pagrindo įtarti, kad specialistų priimtas, teisės aktų reikalavimams prieštaraujantis, pritarimas antstato statybai galimai turi piktnaudžiavimo tarnyba sudėtį“, - išplatintame pranešime spaudai teigė Kultūros paveldo departamento Kauno teritorinio padalinio atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.