B.Vėsaitė kolegei L.Graužinienei pataria lįsti į apkasus

Prieš kelis mėnesius posto netekusi buvusi ūkio ministrė Birutė Vėsaitė mano, kad pajuokos kampanija prieš naująją Seimo pirmininkę Loretą Graužinienę labai panaši į jos išvertimo iš ministro kėdės istoriją. Socialdemokratė B.Vėsaitė mano, kad iš Seimo vadovės bandoma padaryti kvailę. Ji viliasi, kad L.Graužinienei pavyks išsilaikyti poste.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 6, 2013, 10:04 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:00 PM

Buvusi ministrė neslepia nepasitenkinimo dabartiniais internautais, kurie tyčiojasi iš L.Graužinienės. Vieninteliai dar nesugadinti esą yra jaunieji socialdemokratai.

- Kaip vertinate kritiką L.Graužinienei. Ar jums ši istorija neprimena pašaipų, kurios kilo prieš jus, kai vadovavote Ūkio ministerijai?

- Analogijų matau. Kadangi aš pažįstu L.Graužinienę tiesiogiai, ne per atstumą ir patyčias, aš matau, kad ji aukšto lygio politikė. Matomai ji netinka šiai sistemai ar tam tikroms struktūroms. Aš, pavyzdžiui, jai neturiu jokių priekaištų.

- Kaip manote, kodėl interneto komentatoriai kabinėjasi prie L.Graužinienės pasisakymų?

- Žinote, yra labai draugiški žurnalistai tam tikriems aukštiems šalies vadovams. Be to, yra draugiška partija tiems patiems vadovams. Ir aš manau, kad tai iš jų būtent eina ši banga. Aš esu šitai patyrusi. Šmeižiant ir tyčiojantis iš žmogaus galima padaryti baidyklę. Kai kuriuos žmones galima kvailinti visą laiką, bet visų žmonių visą laiką kvailinti neišeina. - Ar kalbėjote su Seimo pirmininke apie tai. Gal turite jai kokių nors patarimų?

- Su ja apie tai nekalbėjau. Čia yra mano nuomonė, kadangi aš jau praėjau šitą kelią. Aš analogijas matau ir su ja. Galbūt jai reikėtų tam tikrą laiką trauktis į apkasus ir nereaguoti į tai, kas vyksta dabar viešojoje erdvėje, ypač internete.

- Ką manote apie dabartinius interneto komentatorius?

- Šita internautų karta yra patyčių meistrai. O konservatoriai tai apskritai yra patyčių meistrai, super patyčių meistrai. Mane stebina, kad brandūs politikai šitaip elgiasi ir tuo mėgaujasi. Ir dar jie vadinasi krikščionimis demokratais. Mane tai stebina. Tarkim, aš kalbėjau su mūsų jaunaisiais socialdemokratais. Tai mūsų jaunimas yra aukščiau šito.

- Kaip manote, ar L.Graužinienei pavyks išsilaikyti poste?

- Be abejo, ją siekiama padaryti kvaile, daryti nieko neišmanančia, bet aš manau, kad jai galbūt pavyks geriau negu man.

- Gal dabar prisimindama praeitį galite pripažinti, kokių komunikacijos klaidų padarėte?

- Žinote, mes visi darome klaidų. Mano klaida buvo ta, kad aš norėjau greitų pokyčių. Šią sistemą kaip ledlaužį labai sunku pasukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.