R.Palaitis pavargo nuo politikos

Buvęs vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis, pasitraukęs iš posto po taip vadinamo FNTT skandalo, nutarė trauktis iš politikos.

Buvęs ministras R.Palaitis palieka liberalcentristų gretas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Buvęs ministras R.Palaitis palieka liberalcentristų gretas.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Nov 11, 2013, 2:36 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 11:07 AM

Vienas iš Liberalų ir centro sąjungos lyderių jau parašė prašymą išstoti iš partijos. Bent jau artimiausiu metu jis sako į politiką grįžti neketinąs.

„Niekada nesakyk niekada“, – sakė R.Palaitis, paklaustas, ar pasitraukimas iš politikos yra amžinas. Jis persikėlė gyventi į Palangą, ten užsiima savo „asmeninio turto valdymu“.

R.Palaitis teigė esąs nusivylęs, kad šalies liberalios partijos vis dar yra susiskaldžiusios. Tai gerokai apsunkina jų perspektyvas.

Palangiškis buvo vienas iš Liberalų ir centro sąjungos lyderių. Jis vadovavo Vidaus reikalų ministerijai, kai, remiamas prezidentės Dalios Grybauskaitės, atleido iš pareigų tuometinius FNTT vadovus Vitalijų Gailių ir Vytautą Giržadą. Pastarasis buvo įtariamas žurnalistams nutekinus informaciją apie „Snorą“.

Kilus Vyriausybės krizei R.Palaitis buvo priverstas atsistatydinti. Praėję Seimo rinkimai jam, kaip ir partijai, buvo nesėkmingi.

Pastaruoju metu partiją paliko daug buvusių jos narių, pavyzdžiui, buvę Seimo nariai Vytautas Bogušis, Jonas Liesys. Tačiau R.Palaitis sako norintis išeiti tyliai ir durų jis netrankys.

Ištisi Akmenės, Alytaus, Trakų, Jurbarko skyriai bei pavieniai ar grupelės partiečių iš kitų miestų pastaruoju metu prisijungė prie Liberalų sąjūdžio. Keliasdešimt Kauno liberalcentristų su Arvydu Garbaravičiumi ir Jonu Juču pabėgo pas socialdemokratus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.