A.Butkevičius suabejojo, ar Lietuvai reikalingas didžiulis VSD kompleksas

Premjeras Algirdas Butkevičius

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2013-11-12 12:28, atnaujinta 2018-02-20 10:36

„Manau, kad bus atliktas tikriausiai auditas artimiausiu metu. Kiek žinau, dabar buvo prašymas skirti ateinančiais metais 15 mln. litų, kad būtų galima užbaigti tą vadinamąją pirmąją dalį ir, mano manymu, vargu ar kiti objektai reikalingi Valstybės saugumo departamentui.

Tikiuosi, kad po to bus organizuojamas pasitarimas ir bus tikrai kalbama apie tai, ar Lietuvoje reikalingas dar toks pasaulinio lygio didžiulis objektas, bet turi būti suformuotas VSD kaip pavedimas, kokiom jie sąlygom galėtų toliau sėkmingai dirbti“, - antradienį LRT radijui sakė A.Butkevičius.

Pasak jo, tuo metu, kai buvo projektuojamas pastatas, dar nebuvo modernių technologijų.

„Kaip matom, pirminis projektas, kuris buvo pateiktas turbūt 2004 metais, buvo kalbama, kad tas visas projektas kainuos apie 120 mln. litų.

Matom, kad su realybe prasilenkta labai stipriai, o gyvenimas keičiasi, informacinės technologijos ateina į rinką sparčiai ir aš manau, kad tuo metu, kai buvo objektas projektuojamas, mes dar nežinojom apie naujų modernių technologijų įgyvendinimą, kas gali tiesiog leisti atsisakyti kai kurių statybų, kurios anksčiau atrodė būtinos ir reikalingos“, - tikino premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.