Raseinių mero „sofikės“ mįslė – išgliaudyta

Raseinių valdžios paskelbtas karas juos kritikuojantiems vietiniams žurnalistams įgavo pikantiškų bruožų.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 19, 2013, 6:10 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:15 AM

Žurnalistams ėmus klausinėti, kodėl iš mero Algimanto Mielinio priimamojo į poilsio kambarėlį iškeliavo minkštų baldų komplektas, o vietoj jo perkelti poilsio kambarėlyje buvę odiniai minkštasuoliai, savivaldybės atstovė spaudai Nijolė Petrošiūtė laikraščio „Naujas rytas“ redaktoriui Linui Garbeniui atsiuntė laišką, kuriame patarė nesidomėti, „ką ant sofikės meras veikė su sekretore”.

Pirmų ženklų, kad dabartinis Raseinių savivaldybės vadovas gali būti neabejingas pavaldinei, pasirodė šių metų pavasarį.

Dar įdomiau pasidarė, kai žurnalistams buvo uždrausta fotografuoti įžymiąją „sofikę“.

„Jei buvusieji prasidės, tai ir gaus grąžos. Jei Ačas (buvęs Raseinių meras Remigijus Ačas. - Red.) ar kuris kitas aiškinsis, ką ant sofikės meras veikė su sekretore, tai antroji pusė aiškinsis, ką jo vairuotojas tiek naktų veikė viešbutyje... Šiame kare nugalėtojų nebus, nes ne šventieji kariauja...“ - tokį grasinimą „Naujo ryto“ laikraščio redakcijai elektroniniu paštu atsiuntė N.Petrošiūtė.

Portalas lrytas.lt pasidomėjo, kodėl iš savivaldybės atskriejo užuomina dėl buvusio Raseinių mero R.Ačo vairuotojo nakvynių.

„Jau nebedirbantis vairuotojas per metus komandiruotėms išleido beveik trečdalį viso tam skirto savivaldybės biudžeto – 4309 litus, - sakė N.Petrošiūtė. - 2012 metais jis važiavo į 28 komandiruotes, sumokėta už 14 jo nakvynių“.

Paklausta, kodėl šiuo argumentu bandyta gąsdinti vietinio laikraščio redaktorių, N.Petrošiūtė nuo atsakymo išsisukinėjo: „Aš siūliau temą, siūliau pasidomėti, kur išleisti pinigai. Tai nebuvo joks šantažas, tiesiog parašiau kaip kolegai žurnalistui. Tikrai neketinau pati apie tai rašyti“.

Parlamentaras R.Ačas ėmė juoktis, išgirdęs, kuo savivaldybės atstovė bandė prie sienos priremti Raseinių laikraščio žurnalistus.

Eksmeras patikino, kad tūkstantinė suma per metus vairuotojui pagal oficialius įkainius išmokėta už komandiruotes tiek Lietuvoje, tiek užsienyje.

„Ne kartą porai dienų važiavau į sostinę tvarkyti savivaldybės reikalų. Turime namus Vilniuje, todėl likdavau nakvoti pas šeimą, o vairuotojas miegodavo viešbutyje. Paskaičiavau, kad taip 2,5 karto pigiau nei važinėti pirmyn atgal“, - sakė R.Ačas.

Parlamentaras ironizavo, kad su opozicija susidėjusiems Raseinių perversmininkams tikriausiai mielesnis vaizdas būtų ne viešbutyje miegantis, o ant tarnybinio automobilio sėdynės susirangęs vairuotojas: „Matyt, padėtis yra beviltiška, kad tokį kompromatą bandoma ištraukti. Dar suprasčiau, jei mes būtume viešbutyje užsidarę su vairuotoju dviese ar su moterų kompanija“.

Pirmų ženklų, kad dabartinis Raseinių savivaldybės vadovas gali būti neabejingas pavaldinei, pasirodė šių metų pavasarį. Darbuotojų nuostabai V.Lauciūnienė buvo deleguota į tarnybinę komandiruotę Paryžiuje, nors kitos Kauno regiono savivaldybės ten siuntė vicemerus.

A.Mielinio potvarkiu sekretorei liepta ne tik išmokėti dienpinigius, padengti kitas išlaidas, bet ir aprūpinti ją suvenyrais iš mero fondo, apdrausti draudimu nuo nelaimingų atsitikimų ir ligų.

Po to savivaldybėje buvo kuždamasi, jog grįžusi V.Lauciūnienė atsidėkojo merui prabangiais prancūziškais kvepalais.

Kalbų, kad mero šeima braška, kilo ir po šių Vėlinių, mat akylesni raseiniškiai pastebėjo į A.Mielinį ir V.Lauciūnienę panašią porą kapinėse. Kaip iš akies lupti savivaldybės vadovas ir jo pavaldinė pastebėti važinėjantys vienu automobiliu.

Raseinių meras apie asmeninio gyvenimo problemas kalbėti su žurnalistais atsisakė: „Nebendrauju ta tema. Nors aš esu viešas asmuo – su darbu tai nesusiję. Yra deklaracijos pateiktos, viskas matosi“.

Sekretoriato vadovė V. Lauciūnienė buvo nedaug kalbesnė už savo vadovą: „Čia yra mano asmeninis reikalas ir su mano darbu tai nėra susiję“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.