V.Kudirkos aikštė ir Bernardinų sodas vaduojami nuo tabako dūmų

Trečiadienį Vilniaus miesto savivaldybė dauguma balsų pritarė, kad Vinco Kudirkos aikštėje ir Bernardinų sodo parke būtų uždrausta rūkyti. Nuo 2014 metų sausio 1 dienos kiekvienas, užtraukęs dūmą šiose vietose, rizikuoja būti nubausti bauda nuo 20 iki 50 Lt. Vilniaus miesto Tarybos narių grupė „Už kultūringą Vilnių“, kuriai vadovauja sportininkas Žydrūnas Savickas siūlė nerūkymo zonas sostinėje plėsti toliau.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Nov 20, 2013, 3:32 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:25 AM

Dauguma Vilniaus miesto tarybos narių (prieš buvo 7, susilaikė 5) pritarė, kad nuo kitų metų V.Kudirkos aikštė ir Bernardinų sodo parkas būtų paskelbti nerūkymo zonomis.

Diskusijų metu netrūko ir nuomonių, kad tokie draudimai neprasmingi.

„Uždrauskime Vilniuje cigaretes, alkoholį, limonadą ir meilę ir bus atseit tvarka“, - šaipėsi tarybos narys, „tvarkietis“ Gediminas Rudžionis.

Sveikuolių iniciatyvoms vadovaujantis Ž.Savickas atšovė, jog šie draudimai kaip tik užtikrina laisvę nuo nikotino, vieno pavojingiausių narkotikų.

Vilniaus savivaldybės nariai tik abejojo, ar iš skylėto Vilniaus biudžeto lėšų pavyks išsunkti vieną kitą tūkstantį litų draudžiamiesiems ženklams pastatyti nerūkymo zonos.

Jau daugiau kaip metus draudimai rūkyti galioja Kaune. Antrajame pagal dydį Lietuvos mieste rūkyti draudžiama

Nepriklausomybės aikštėje, Kauno savivaldybės prieigose, Miesto sodo parke, ant soboro (Įgulos bažnyčios) laiptų.

Kauno politikai nevienareikšmiškai vertina šių draudimų naudą. Trūksta lėšų kontrolei, per draudimų galiojimo metus į miesto biudžetą už baudas surinkta tik 200 Lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.