Garsus žurnalistas V.Pozneris Vilniuje surengs susitikimą su publika

Kovo mėnesį Vilniuje lankysis kultinis žurnalistas, žodžio ir minties meistras Vladimiras Pozneris. Tai žmogus, savo srityje jau seniai tapęs žvaigžde. Susitikimas su TV eterio garsenybe įvyks kovo 19 d. Vilniaus Kongresų rūmuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:39 PM

V.Pozneris yra knygų ir dokumentinių filmų autorius, įkūręs televizijos meno mokyklą ir vedantis laidą viename pagrindinių Rusijos televizijos kanalų. Savo laidose žurnalistas yra kalbinęs ne tik Rusijoje, bet ir visame pasaulyje žinomus politikos, meno atstovus ir visuomenininkus: tokius kaip Benjaminas Netanyahu, Michailas Gorbačiovas, Hillary Clinton, Dmitrijus Medvedevas, Alainas Delonas, Stingas, Ray Charlesas, Nikita Michalkovas, Jamesas Cameronas, Ala Pugačiova ir kiti.

V.Pozneris tapo žinomas prasidėjus „perestroikai“, kuomet jam teko savotiško tarpininko tarp tuometės sovietinės visuomenės ir Vakarų kultūros vaidmuo. Vyresnės kartos žmonėms žurnalisto pavardė asocijuojasi su pirmuoju istorijoje televizijos „tiltu“ tarp SSRS ir JAV.

Balandžio mėnesį 80-ajį gimtadienį švęsiantis garsusis žurnalistas žiūrovus keri ir kaip asmenybė. Gimęs Paryžiuje, Rusijos žydo ir prancūzės šeimoje, netrukus persikėlė gyventi į JAV. Tačiau sovietmečiu, 1950-aisiais, jo šeima nusprendė apsigyventi Maskvoje.

Per daugiau nei penkis dešimtmečius trunkančią karjerą V.Pozneris susižėrė daugybę apdovanojimų ne tik žurnalistikos, bet ir kino srityje. Jis buvo pirmasis Rusijos televizijos akademijos prezidentas, yra daugkartinis Rusijos nacionalinės televizijos premijos „Tefi“ laureatas, trijų ordinų kavalierius, 2012 m. tapęs Ukrainos „Metų žmogumi“, yra įvertintas už indėlį tarptautinėje žurnalistikoje.

Šiuo metu V.Pozneris – vienas iš Rusijos žiniasklaidos atstovų, išsaugojusių aukštą profesinį lygį ir savo vertės jausmą. Kovo mėnesį vyksiančiame kūrybiniame "tête-à-tête" vakare V.Pozneris pristatys bestseleriu tapusią knygą „Atsisveikinimas su iliuzijomis“, papasakos apie save ir savo projektus, apie kartu su Ivanu Urgantu kurtą laidų ciklą: „Vienaukštė Amerika“, „Jų Italija“ ir „Tour de France“, pasidalins savo kūrybiniais planais. Šis vakaras – tai neįtikėtinai įdomus atviras pokalbis, kupinas įžvalgų, įtaigių ir nuotaikingų gyvenimiškų pavyzdžių, tai galimybė užduoti bet kokius klausimus žmogui, kurio nuomonė iki šiol turi įtakos visuomeniniam gyvenimui ir gali paskatinti diskusijai.

Bilietus į vieno talentingiausiųjų pastarojo meto žurnalistų profesionalų kūrybinį vakarą jau galima įsigyti visose BILIETAI LT kasose ir internetu. Daugiau informacijos www.bilietai.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.