V.Popovas pripažino – darbe girtas pasirodo ne pirmą kartą

Net tris promiles į alkoholio matuoklį pripūtęs Kauno vicemeras Vasilijus Popovas pateikė versiją, kodėl darbo vietoje pasirodė girtutėlis. Politikas aiškino gėręs iki paryčių. Pačioje savivaldybėje dievagojosi stikliuko nekilnojantis.

Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos ryto“ televizija

Dec 18, 2013, 3:48 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:43 PM

„Iš vakaro kažkaip neapskaičiavau. Renginyje buvau, dar po renginio...kaip dažnai būna. Vėlokai atsiguliau miegoti. Dėl to ir išliko“, - sakė V.Popovas.

V.Popovo kolegos yra ir anksčiau pastebėję, kad vicemeras savivaldybėje – neblaivus, tačiau policijos nekviesdavo.

Socialdemokratas net neslepia, kad darbe girtas yra jau ne pirmą kartą.

„Savivaldybėje tai gal kartą kitą buvau šiek tiek išgėręs. Dabar aš ligoninėje, atostogų pasiėmiau. Tada, kada grįšiu, svarstys partijos skyrius“, - aiškino V.Popovas.

Politikas palieka Kauno socialdemokratų skyriaus vicepirmininko pareigas, bet trauktis iš vicemero posto bent jau kol kas negalvoja.

„Politinio pasitikėjimo tarnautojams, politikams negalioja Darbo kodeksas. Iš tiesų jis šiandien galėjo tęsti darbus, jeigu yra blaivus ir išties tas nedraudžiama įstatymuose“, - sakė Kauno meras Andrius Kupčinkas.

Pats meras V.Popovo neparagino atsistatydinti: „Socialdemokratų partijos Kauno skyrius apsispręs, įvertins šią situaciją ir pateiks vienas ar kitas rekomendacijas, ir tada mes galėsime koalicijoje apsispręsti, kaip spręsti šią situaciją“.

Girtaujančių politikų neretai nenubaudžia ne tik partijos, bet ir rinkėjai. Pavyzdžiui, neblaivų Seime anksčiau šlitinėjusį socialdemokratą Gintautą Mikolaitį per pastaruosius Seimo rinkimus rinkėjai iš 59 sąrašo vietos pakėlė iki 30. Dėl to G.Mikolaitis vėl dirba Seime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.