STT agentams triukas nepavyko - Vilniaus vicemeras R.Adomavičius grįžta į darbą

Kyšio paėmimu įtartas Vilniaus politikas lrytas.lt sakė nebijosiantis drąsiai pažvelgti į akis kolegoms sostinės savivaldybėje.

Nušalinimas nuo pareigų socialdemokratui vicemerui taikytas daugiau nei metus - R.Adomavičius nuo pareigų laikinai buvo nušalintas apylinkės teismo nutartimi 2012 spalio 19 dieną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nušalinimas nuo pareigų socialdemokratui vicemerui taikytas daugiau nei metus - R.Adomavičius nuo pareigų laikinai buvo nušalintas apylinkės teismo nutartimi 2012 spalio 19 dieną.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 19, 2013, 10:16 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 6:32 PM

Nepratęsti politiko nušalinimo nuo pareigų teismo prašė valstybės kaltintojas Vilniaus apygardos prokuroras Linas Kuprusevičius.

Jis BNS sakė, kad savo sprendimą neprašyti teismo toliau tęsti nušalinimą nuo pareigų motyvavo tuo, kad teisiamo vicemero bylą nagrinėjantis teismas jau apklausė visus pagrindinius liudytojus - buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą Darių Norkų, kitų bendrovių vadovus, kurie minimi baudžiamojoje byloje.

Kyšio paėmimu įtartas Vilniaus politikas lrytas.lt sakė nebijosiantis drąsiai pažvelgti į akis kolegoms sostinės savivaldybėje.

„Aš visą laiką sakiau esantis nekaltas, kyšio skandalas buvo dirbtinai sukurtas. Tai teisme pagaliau patvirtino ir liudininkai“, - ketvirtadienį užtikrintai kalbėjo vicemeras Romas Adomavičius.

Jis teigė puikiai žinantis, kas jį provokavo ir esą įpūtė netikrą korupcijos skandalą, bet kol kas nenori pirštu parodyti į kaltininkus.

„Net 15 mėnesių turėjau kentėti už nusikaltimą, kurio nepadariau. Tai atsiliepė mano sveikatai, teko kreiptis pagalbos pas medikus. Bet vakarykštė prokuroro kalba teisme suteikia vilčių, kad teisybė bus pasiekta“, - teigė R.Adomavičius.

Nušalinimas nuo pareigų socialdemokratui vicemerui taikytas daugiau nei metus - R.Adomavičius nuo pareigų laikinai buvo nušalintas apylinkės teismo nutartimi 2012 spalio 19 dieną.

Rugsėjį vykusiame teismo posėdyje Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras L.Kuprusevičius, skaitydamas kaltinamąjį aktą, paskelbė, kad nuo pareigų nušalintas sostinės 60-metis vicemeras, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos nariu, žadėjo pasinaudoti savo tarnyba, įgaliojimais ir pažintimis, reikalavo ir priėmė didelės vertės kyšį - 40 tūkst. litų.

Bylos duomenimis, R.Adomavičius nuo 2012 metų birželio iki rugsėjo mėnesių provokavo bendrovės „Utenos melioracija“ interesams netiesiogiai atstovaujantį buvusį „Vilniaus vandenų“ vadovą D.Norkų jam duoti 40 tūkst. litų kyšį. D.Norkus pinigus R.Adomavičiaus prašymu paliko jo automobilyje „Mercedes Benz“. Už tai jis esą žadėjo paveikti bendrovės „Vilniaus vandenys“ generalinį direktorių, kad bendrovė „Utenos melioracija“ būtų pripažinta nugalėtoja beveik 9 mln. litų vertės vandentiekio statybos ir renovacijos darbų viešajame pirkime.

Be to, anot prokuroro, jis provokavo duoti 5 proc. kyšį nuo viso projekto vertės.

R.Adomavičius teigia esąs nekaltas dėl kyšio reikalavimo ir paėmimo. Jis tvirtino teisme duosiąs parodymus, kai bus apklausti visi bylos liudytojai ir ištirti pateikti jo kaltės įrodymai.

Anksčiau jis yra minėjęs, kad jo automobilyje rasti pinigai buvo skirti Seimo rinkimų kampanijai. Į parlamentą R. Adomavičius nebuvo išrinktas.

D.Norkus yra nuteistas kitoje baudžiamojoje byloje dėl korupcijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.