Lošimo namų realybė: alkoholis, ginklai ir neprognozuojami klientai

Prie lošimo stalų palinkę „zombiai“ stiklinėmis akimis, į azartinių žaidimų realybę pasinėrę lošėjai. Alkoholio ir priklausomybės nuo lošimų paveikti, sunkiai prognozuojami, į aplinką itin savitai reaguojantys žmonės. Tokius vaizdus galima pamatyti apsilankius Kauno lošimo namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Dec 22, 2013, 9:31 PM, atnaujinta Feb 19, 2018, 5:37 PM

Teko stebėti ir tragikomišką vaizdą – solidžiai apsirengusi, gerokai alkoholio prisiragavusi moteris įnirtingai „bendravo“ su lošimo automatu.

Mesdama vieną žetoną po kito ir niekaip negalėdama išlošti moteris rusiškais keiksmažodžiais barė prietaisą, žadėjo jį „patvarkyti“ ir vis siurbčiojo alkoholį.

Tikriausiai šis groteskiškas vaizdas tapo lošimo namų kasdienybe. Nei aptarnaujantis personalas, nei apsauga į šią keistuolę nereagavo. Tarsi pakvaišusios girtos lošėjos „konstruktyvus“ dialogas su lošimo automatu yra tapęs norma.

Lošimo namams gresia rimti nemalonumai

Praėjusią savaitę Kaune, Šilainių rajone veikiančiame lošimo automatų salone „Admiral Club“ įvykusi tragedija, kai išgertuvių metu buvo nušautas atostogavęs policijos pareigūnas privertė sunerimti teisėsaugininkus.

Nors Azartinių lošimų įstatymas aiškiai numato, kad į lošimo įstaigą draudžiama įleisti ginkluotus asmenis, policininką nušovęs, praeityje teistas kaunietis sugebėjo rankinėje atsinešti net du legaliai įgytus kovinius pistoletus.

Belieka tik spėlioti ką veikė ir kur žiūrėjo lošimo namų apsauga, kai visiškai girtas kaunietis išsitraukęs pistoletą jį demonstravo prie to paties staliuko sėdėjusiems sugėrovams.

Policininką nušovęs Vitalijus Trakanavičius suimtas dviem mėnesiams, jam pareikšti įtarimai nužudymu. Rimti nemalonumai laukia ir lošimo namų, kuriuose įvyko tragedija, vadovų.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotas Darius Žukauskas tikino, pareigūnai reikalausiantys, kad lošimo namų vadovai atsakytų už aplaidumą. Jie turėjo užtikrinti, kad į vidų nepatektų ginkluotas žmogus, tačiau to nepadarė.

Gali būti, jog įstatymo reikalavimų neįvykdžiusiems, ginkluotą vyrą įleidusiems lošimo namų savininkams civilinį ieškinį pareikš ir nužudyto policijos pareigūno artimieji.

Policija rengs papildomus reidus

„Įstatyme numatytas draudimas į lošimų namus patekti ginkluotiems asmenims yra logiškas. Nes lošimo namai - padidinto pavojaus vieta, kur žmonės ateina su lūkesčiais išlošti pinigų.

Deja, pasiekti trokštamą rezultatą pavyksta ne visiems. O kai žmonės savo liūdesį ima skandinti alkoholyje, natūralu, kad kyla tam tikrų konfliktinių situacijų. Todėl lošimo namų savininkai privalo užtikrinti, kad į vidų nepatektų žmonės su ginklais“, - sakė D.Žukauskas.

Kauno policija reguliariai tikrina lošimo namus, tačiau pareigūnų dėmesio iki šiol sulaukdavo tik šias įstaigas saugantys apsaugininkai.

Tikrinta ar visi apsaugininkai turi galiojančius saugotojo pažymėjimus, ar tinkamai registruoti jų turimi ginklai, kaip įrengtos saugyklos.

Deja, norint patikrinti ar lošimo namų lankytojai su savimi neturi ginklų, policijos pareigūnams tenka susidurti su dilema. Galima tik įsivaizduoti kokią pasipiktinimo bangą sukeltų policijos reidas į kazino, kurio metu visi lankytojai sustatomi prie sienos, apieškomi ir nei pas vieną jų nerandamas joks ginklas.

„Lošimo namų lankytojus policininkai gali patikrinti kilus pagrįstiems įtarimams. Užtikrinti, kad į vidų nepatektų ginkluoti žmonės, tai ne policijos, o lošimo įstaigos darbuotojų pareiga.

Įvykiai parodė, kad šios tvarkos nėra paisoma, todėl artimiausiu metu planuojame dar labiau sugriežti lošimo įstaigų kontrolę, rengti netikėtus reidus“, - lrytas.lt sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas D.Žukauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.