Šiaulių apskrities policininkų sielovada rūpinsis kapelionas

Ketvirtadienį Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovybė susitiko su naujai paskirtu kapelionu – kunigu Tomu Reiniu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Jan 9, 2014, 5:28 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 6:15 PM

Meškuičių parapijos klebono pareigas einantis T.Reinys Šiaulių apskrities policijos kapelionu paskirtas atsižvelgus į Šiaulių vyskupo Eugenijaus Bartulio dekretą.

Policijos kapelionu tapęs kunigas T.Reinys jau turi darbo patirties statutinėje organizacijoje - dvasininkas tarnavo Lietuvos kariuomenės Šiaulių įgulos kapelionu.

Per susitikimą policijos komisariate apie tai, kaip tapo dvasininku ir kaip gavo pasiūlymą padėti Šiaulių apskrities policijai papasakojęs kunigas T.Reinys sakė, kad jam labai įdomu susipažinti su policijos sistema, struktūra, su čia dirbančiais pareigūnais.

Prisistatydamas kunigas T.Reinys pabrėžė, kad pagrindinis kapeliono uždavinys bus rūpintis policijos pareigūnų ir jų šeimos narių sielovada. Kapelionas stengsis padėti pareigūnams ugdyti vertybinius asmenybės pagrindus.

Kapeliono pareigos T.Reiniui bus visuomeninės – jis ir toliau liks Meškuičių parapijos klebonu.

Šiaulių apskrities policijos viršininkas Egidijaus Lapinsko teigimu būtent kunigas gali tapti tuo žmogumi, kuris esant sunkiai situacijai sugebėtų policininką nuraminti ar padėtų jam rasti geriausią išeitį.

„Tikimės, kad Jūsų darbas suteiks darbuotojams daugiau optimizmo“,- sveikindamas kapelioną sakė E.Lapinskas.

Kunigas T.Reinys tapo septintuoju policijos kapelionu - Lietuvos policijai visuomeniniais pagrindais kapelionai jau padeda kituose apskričių policijos komisariatuose.

Šiaulių apskrities policijos ir bažnyčios bendradarbiavimas vyksta nuolat. Dvasininkai dalyvauja visuomeninių policijos tarybų veikloje, etikos komisijos posėdžiuose, taip pat pareigūnams priimant priesaiką. Kunigai policijai aktyviai padeda įgyvendinti saugaus eismo, saugios kaimynystės ir kitas programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.