VDU suteikė galimybę kiekvienam išmokti italų kalbos

Norite pakeliauti po Italiją, bet vis nesiryžtate krautis lagaminų, nes nemokate šios šalies kalbos? Vytauto Didžiojo universitetas (VDU) nusprendė padėti lietuviams susikalbėti itališkai.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Mejerytė

Jan 17, 2014, 12:55 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:22 AM

Italų kalbos kursai skirti visiems, norintiems susipažinti su šia kalba ir išmokti jos pagrindų. Kalbų mokymasis atveria naujų galimybių ne tik bendraujant, bet ir ieškantis darbo. Šiuos kursus lankantys žmonės taip pat galės sužinoti daugiau apie pačią Italiją, geriau suprasti itališką gyvenimo būdą.

VDU Užsienio kalbų instituto direktorė Nemira Mačianskienė džiaugėsi, kad universitetas turi net keturis įtalų kalbos dėstytojus. „Jie noriai užsiima savanoriška veikla. Tad dėl didelio visuomenės susidomėjimo italų kalba nusprendėme suteikti galimybę ją išmokti“, – tikino kalbų instituto vadovė.

Užsiėmimus ves aktyvus VDU bendruomenės narys bei Užsienio kalbų instituto italų kalbos dėstytojas Stefano Maria Lanza.

„Tai bus „kalbos ragavimo“ kursas, kurio dalyviai sužinos italų kalbos paslaptis: kaip tarti ir skaityti, kokios frazės yra tinkamos kasdieniam bendravimui. Be to, kiekvienas sužinos apie žymiausius italų rašytojus, kaip italų kalba reiškiamos emocijos“, – teigė S.M.Lanza.

Dėl gana didelio susidomėjimo šia kalba pusantros valandos trukmės paskaitos vyks du kartus per savaitę. Visi dalyviai, užsiregistravę internetu, bus suskirstyti į dvi grupes. Šiuo metu užsiregistravusiųjų į šiuos kursus yra apie 40.

VDU Užsienio kalbų instituto direktorės pavaduotojos Vilmos Bijeikienės teigimu, nemokami kursai vyks penkis penktadienius iš eilės, kalbos mokysis ne tik studentai, bet ir vyresnio amžiaus žmonės, besidomintys italų kalba.

„Tai yra išties puiki galimybė išmokti naujos kalbos, o gebėjimas kalbėti skirtingomis kalbomis yra nepaprastai svarbus dalykas kiekvienam. Studijuodama VDU turėjau galimybę mokytis anglų bei rusų kalbų. Tad sužinojusi apie italų kalbos kursus nusprendžiau išmokti ir jos pradmenis“, – teigė studentė Akvilė Ruikaitė.

VDU Užsienio kalbų institutas – vienas daugiausia kalbos specialistų turinčių Lietuvoje kalbos centrų. Jis siūlo mokytis daugiau nei 30 modernių ir klasikinių kalbų.

Žmonės mokytis kalbų gali ne tik lankydami paskaitas, bet ir namuose. VDU dėstytojai yra parengę net japonų kalbos pamokas internete. Tad šią kalbą pradėti mokytis gali visi norintys. Norintieji ir toliau gilinti pasirinktos kalbos žinias bei gauti sertifikatą turi galimybę lankyti mokamus kalbų kursus VDU.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.