Liberalcentristai A.Zuokui pasiūlė ir vėl tapti jų garvežiu

Paramą per prezidento rinkimus savo buvusiam lyderiui Artūrui Zuokui pažadėjusi Liberalų ir centro sąjunga yra pasirengusi jam užleisti ir pirmą vietą partijos kandidatų į Europos Parlamentą sąraše.

A.Zuokas atsisakė kvietimo tapti liberalcentristų sąrašo vedliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Zuokas atsisakė kvietimo tapti liberalcentristų sąrašo vedliu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tadas Ignatavičius

Jan 27, 2014, 1:28 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 1:34 AM

Po nesėkmingų rinkimų į Seimą politikos užribyje atsidūrusios sąjungos vadovas Artūras Melianas patvirtino, kad Vilniaus merui yra siūloma vesti liberalcentristų sąrašą, kurį taip pat galėtų papildyti ir kiti A.Zuoko vadovaujamo judėjimo TAIP atstovai.

Nors šeštadienį posėdžiavusi Liberalų ir centro sąjungos taryba patvirtino savo kandidatų į Europos Parlamentą sąrašą be A.Zuoko, jis esą negalutinis.

Anot A.Meliano, sostinės merui nusprendus prisidėti prie savo buvusių bendražygių, sąrašas dar būtų papildytas. Pirmu numeriu į jį įrašytas A.Melianas teigė, kad per daug nesisielotų, jeigu jam tektų užleisti sąrašo lyderio poziciją.

Laukdamas A.Zuoko atsakymo A.Melianas nesiėmė vertinti, kaip partijos rinkėjai gali reaguoti į sprendimą sąrašą papildyti kviestine politikos žvaigžde, su kuria prieš keletą metų liberalcentristai išsiskyrė gana triukšmingai.

Bet šį galvosūkį išsprendė pats A.Zuokas. Kandidatas į prezidentus liberalcentristams padėkojo už kvietimą, tačiau nutarė jo atsisakyti. „Deja, turiu šio siūlymo atsisakyti, nes manau, kad nėra gerai joti ant dviejų žirgų. Tai nėra teisinga rinkėjų atžvilgiu, be to, nuvertinama ir pati rinkimų kampanija“, - „Lietuvos rytui“ pareiškė A.Zuokas.

Bet jis neatmetė, kad prie liberalcentristų sąrašo gali prisijungti kiti TAIP atstovai. Pats A.Zuokas tvirtino savo, kaip šio judėjimo pirmininko įgaliojimus, sustabdęs praėjusį šeštadienį.

Vilniaus meras svarstė, kad liberalcentristų sprendimą pasiūlyti jam vadovauti kandidatų į Europos Parlamentą sąrašui galėjo lemti ne tik lyderystės šioje partijoje problema, bet ir kitų partijų pavyzdžiai. „Kaip žinome, kai kurios partijos nusprendė, kad tie patys kandidatai gali dalyvauti ir vienuose rinkimuose, ir kituose, bet aš, manau, kad liberalcentristai įvertins mano sprendimo argumentus“, - kalbėjo A.Zuokas

Liberalcentristų ir A.Zuoko keliai buvo išsiskyrę, kai nusprendęs pasitraukti iš Seimo dabartinis sostinės vadovas įsteigė judėjimą TAIP. Nors A.Zuokui pavyko patekti į valdžią Vilniuje, Seimo rinkimai jo partijai nebuvo sėkmingi.

Aiškindamas, kodėl paliko liberalcentristus, A.Zuokas buvusiems bendražygiams buvo negailestingas. Meras tada aiškino, kad dauguma šios partijos narių per ilgai užsibuvo politikoje ir yra nuo jos pavargę ir tampa aktyvūs tik prieš rinkimus. „Aš pasirinkau kitą kelią, nes nenoriu būti garvežiu ar dar kažkuo, kad jie patektų į Seimą“, - prieš kelerius metus savo apsisprendimo palikti liberalcentristus motyvus aiškino A.Zuokas.

Kaip žinia, Liberalų ir centro sąjungos taryba šeštadienį nutarė nekelti savo kandidato per prezidento rinkimus, o paremti A.Zuoko kandidatūrą. Pastarasis rinkimuose dalyvauja kaip nepriklausomas kandidatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.