Į misiją Afganistane išlydėta devintoji karo policininkų grupė

Trečiadienį Šv. Ignoto bažnyčioje Vilniuje į tarptautinę misiją Afganistane išlydėta devintoji Nacionalinio paramos elemento Lietuvos Respublikos specialiosios misijos Afganistane vadovo apsaugą užtikrinsianti Lietuvos karių grupė. Ją sudaro šeši Lietuvos kariuomenės Karo policijos kariai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 5, 2014, 2:38 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:30 PM

„Specialioji misija atlieka svarbų darbą palaikant Lietuvos ir Afganistano diplomatinius ryšius ir yra praktinis įrodymas, kad Lietuva prisideda prie tarptautinės visuomenės pastangų padėti Afganistano valdžiai užtikrinti stabilumą ir saugumą. Tik saugioje aplinkoje misijos darbuotojai galės sklandžiai ir netrukdomai atlikti jiems pavestą darbą,“ – išlydėdamas karius į pusės metų misiją sakė krašto apsaugos viceministras M.Velička.

Išlydėti karių atvykęs Jungtinio štabo viršininkas brigados generolas Vilmantas Tamošaitis pabrėžė, jog nežiūrint to, kad ši grupė maža, jos kariai, vykdydami užduotis nepertraukiamu režimu, padeda užtikrinti visų Afganistane esančių Lietuvos karių saugumą ir jų atliekamų užduočių sėkmę.

Karo policijos vadas pulkininkas leitenantas Gytis Kazokas jau devintajai karo policininkų misijai palinkėjo sėkmingos tarnybos, pasisemti patirties, kuri bus vertinga grįžus po misijos namo. Tradiciškai į tarptautinę misiją išvykstantiems kariams krašto apsaugos viceministras M.Velička įteikė simbolinę dovaną – gintarinius suvenyrus, o grupės vadui – Lietuvos vėliavą.

Šiuo metu Lietuvos Specialioji misija yra dislokuota Kabulo mieste. Kaip ir ankstesnių pamainų kariai naujoji pamaina, saugodama Specialiosios misijos vadovą, bendradarbiaus ir su NATO tarptautinėmis saugumo paramos pajėgomis (ISAF), ir su vietinėmis Afganistano institucijomis Kabule ir kituose miestuose.

Į misiją išvyksiantys kariai užduočiai ruošėsi beveik pusę metų. Sausio pradžioje kariai dalyvavo vertinamosiose pasirengimo misijai pratybose. Jų metu buvo tikrinamas karių pasirengimas vykdyti asmens apsaugą, teritorijos apsaugą, palydą ir eskortą. Ruošdamiesi misijai kariai aktyviai bendradarbiavo su Vadovybės apsaugos departamento specialistais.

Šiuo metu Afganistane dislokuota apie 100 Lietuvos karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.