Europos Parlamentas traukia ir Ž.Šilgalį

Visai neseniai patvirtintas Liberalų ir centro sąjungos kandidatų į Europos Parlamentą sąrašas jau keičiasi. Jį papildys Artūro Zuoko įkurtos partijos „Taip“ atstovai, tačiau turėtų palikti kai kurie iš partijos besitraukiantys dabartiniai liberalcentristų lyderiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 10, 2014, 8:38 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 12:49 PM

Liberalcentristų (LiCS) sąrašą į Europos Parlamentą turėtų vesti partijos pirmininkas Artūras Melianas. Trečia vieta sąraše jau perleistas Vilniaus mero Artūro Zuoko įkurtos partijos „Taip“ atstovui buvusiam Seimo nariui Žilvinui Šilgaliui.

„Taip“ dar žadama paskutinė sąraše – 22 vieta. Jį gali papildyti ir Liberalaus jaunimo organizacijos atstovas. Vieną vietą savo sąraše jauniesiems liberalams atidavė ir Eligijaus Masiulio vadovaujamas Liberalų sąjūdis.

Kalbos, kad LiCS ir TAIP gali kartu dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose pasklido po to, kai liberalcentristai netikėtai prezidento rinkimuose nutarė paremti buvusį partijos pirmininką, su kuriuo išsiskyrė ne gražiuoju, Vilniaus merą A.Zuoką.

A.Melianas sako, kad situacija keičiasi ir dvi politinės partijos gali vėl suartėti.

„Kol kas rinkimų sąrašas toks, bet jis dar gali keistis“, - portalui lrytas.lt sakė partijos vadovas.

„Taip“ vicepirmininkas Žilvinas Šilgalis anksčiau portalui lrytas.lt teigė, kad ši partija greičiausiai nedalyvaus rinkimuose atskiru sąrašu, nes neatsiranda daug norinčių kandidatuoti į Europos Parlamentą.

„Mūsų partija jauna, o jaunimas į Briuselį nelabai veržiasi“, - kalbėjo Ž.Šilgalis.

Pakitimų LiCS sąraše gali būti ir daugiau. Savaitgalį pranešta, kad Liberalų ir centro sąjungą paliko LiCS sąraše septintu numeriu įrašytas partijos vicepirmininkas, buvęs Seimo narys Audrius Klišonis. Jis su Plungės skyriumi perėjo į Liberalų sąjūdį.

Liberalų sąjūdis teigia, kad šią partiją po pralaimėtų Seimo rinkimų pasirinko keli šimtai šimtai buvusių liberalcentristų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.