Jei Lietuva nesutiks parduoti žemės, ūkininkai neteks ES paramos

Premjeras teigia, kad jei žmonės

Premjeras teigia, kad jei žmonės referendume pasisakytų prieš žemės pardavimą užsieniečiams, žemdirbiai bei pati valstybė nukentėtų finansiškai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Premjeras teigia, kad jei žmonės referendume pasisakytų prieš žemės pardavimą užsieniečiams, žemdirbiai bei pati valstybė nukentėtų finansiškai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 12, 2014, 5:04 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 10:01 AM

„Mano nuomonė buvo aiškiai išsakyta, kad jeigu būtų nubalsuota taip, kaip referendumo organizatoriai nori, tai pirmiausiai žemdirbiai patys patirtų didžiulius finansinius nuostolius ir valstybė patirtų didžiulę finansinę žalą - ne tik lėšos, kurios skirtos žemės ūkio paramai, investicijoms, bet manau, kad būtų sustabdytos ir sanglaudos lėšos“, - trečiadienį po Vyriausybės posėdžio žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Paklaustas, kokią dalį žemės galėtų įsigyti užsieniečiai, premjeras teigė, kad ir šiuo metu ji yra perkama ir parduodama.

„Kas norėjo, tas nupirko ir toliau sėkmingai perka. Svarbiausia suprasti, kad žemė yra mūsų nacionalinis turtas, ir kad ji būtų panaudota tikslinei paskirčiai ir kad žemė netaptų asmenų spekuliatyviniu įrankiu“, - teigė ministras pirmininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.