A.Zuokas vis dar viliojamas į Europos Parlamentą

Liberalų ir centro sąjunga nepraranda vilties, kad prezidento rinkimuose dalyvauti ketinantis Vilniaus meras Artūras Zuokas dalyvus ir Europos Parlamento rinkimuose liberalcentristų sąraše - jei ne pirmu, tai paskutiniu - dvidešimt antru numeriu.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 13, 2014, 2:24 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 9:07 AM

Artūro Meliano vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga (LiCS), kuri per praėjusius rinkimus nepateko į Seimą, tikisi geriau pasirodyti Europos Parlamento rinkimuose į savo sąrašą pasikvietusi kelis A.Zuoko įkurtos partijos „Taip“ atstovus. „Taip“ savarankiškai artėjančiuose rinkimuose greičiausiai nedalyvaus.

LiCS nutarė remti A.Zuoką prezidento rinkimuose ir pasiūlė jam vesti partijos sąrašą Europos Parlamento rinkimuose.

Tačiau Vilniaus meras šį siūlymą atmetė. Jis leido suprasti nenorįs patekti į tokią pačią padėtį, kaip abiejuose rinkimuose dalyvaujantis socialdemokratų kandidatas Zigmantas Balčytis, kuriam tenka nuolat aiškintis, kuo jis labiau nori tapti: prezidentu ar europarlamentaru.

„Deja, turiu šio siūlymo atsisakyti, nes manau, kad nėra gerai joti ant dviejų žirgų. Tai nėra teisinga rinkėjų atžvilgiu, be to, nuvertinama ir pati rinkimų kampanija“, - „Lietuvos rytui“ prieš porą savaičių pareiškė A.Zuokas.

Vis dėlto A.Melianas rankų nenuleidžia ir kalbina A.Zuoką būti simboliškai įrašytam paskutiniu numeriu LiCS kandidatų sąraše. Tokiu būdu jis esą pademonstruotų paramą Europos Parlamento rinkimuose A.Zuoką parėmusiai partijai.

Vilniaus meras portalui lrytas.lt ketvirtadienį teigė, kad galutinių sprendimų, kas iš „Taip“ atstovų bus įrašytas į LiCS sąrašą dar nėra. Esą kol kas sutarta, kad dvi partijos dalyvaus rinkimuose bendru sąrašu.

Tačiau meras teigė, kad jo Europos Parlamento rinkimų LiCS kandidatų sąraše net ir paskutinėje vietoje greičiausiai nebus. Tokiu būdu jis ketina demonstruoti rimtą nusiteikimą dalyvauti šalies vadovo rinkimuose.

Į LiCS sąrašą greičiausiai bus įrašytas kitas „Taip“ atstovas – buvęs Seimo narys Žilvinas Šilgalis.

Jau dabar aišku, kad sausio pabaigoje liberalcentristų patvirtintas kandidatų sąrašas dar keisis, nes per pastarąją savaitę partiją paliko du dirbti Briuselyje norėję Liberalų ir centro sąjungos atstovai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.