Ligoninės nūdiena: pinigų trūksta algoms, o ne naujai mašinai

Naujas ligoninės direktorius puolė ieškoti naujo automobilio, o tai, kad darbuotojams nuolat vėluoja atlyginimai, jam rūpi mažiau. Taip mąsto kai kurie pasipiktinę Utenos ligoninės darbuotojai, įtariai žiūrintis į naują ligoninės vadovą Dalių Drungą.

Daugiau nuotraukų (1)

Martynas Čerkauskas

Feb 13, 2014, 7:17 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:39 AM

Dirbti iš Kupiškio į Utenos ligoninę praėjusių metų rudenį perėjusio direktoriaus D.Drungos pasiekimais medikai kol kas nesidžiaugia. Algos ir toliau vėluoja, o direktorius šiemet pradėjo važinėti nauju automobiliu - „Peugeot 508”.

“Markė ne pati prabangiausia, tačiau ir ligoninė gyvena sunkiai, slegiama skolų. Ar tikrai naujo automobilio mums labiausiai reikia“, - pasakojo į portalo lrytas.lt redakciją paskambinusi medikė, prašiusi, kad jos vardas ir pavardė liktų paslaptyje.

Pasak medikės, atlyginimai ligoninėje dažnai vėluoja po kelias dienas. Mėnesio gale žmonėms trūksta pinigų įsigyti būtiniausias prekes, sumokėti mokesčius.

„Ne gana to, kai kam uždarbiai mažėja, nes direktorius puolė mažinti įvairius priedus“, - pasakojo ligoninės darbuotoja.

D.Drunga vadovauti Utenos ligoninei pradėjo laimėjęs Sveikatos apsaugos ministerijos paskelbtą konkursą. Tačiau, anot darbuotojų, rimto konkurso perkant automobilį nebuvo. Bent jau ligoninėje apie pirkinį daugelis darbuotojų sužinojo, kai automobilis buvo pristatytas įstaigos administracijai.

„Buvęs vadovas važinėjo kelių metų senumo „Opel Zafira“, kuris tikrai nėra prastas, naudojamas ir dabar“, - pasakojo lrytas.lt skaitytoja.

D.Drunga tragedijos dėl naujo pirkinio nemato. Jis sako, kad naujas automobilis nėra prabangus. Jis nuomojamas. Mėnesinė įmoka neviršija tūkstančio litų. Automobilio vertė ne didesnė kaip 60 tūkst.

„Veiklai vystyti reikalingas tam tikras autotransportas. Tikrai ne dėl naujo automobilio algos vėluoja“, - portalui lrytas.lt sakė ligoninės direktorius.

D.Drunga neigė, kad atlyginimai darbuotojams nuolat vėluoja. Esą per pastaruosius pusę metų taip buvo tik du kartus.

„Paskutinį mėnesį atlyginimai tikrai vėlavo apie savaitę. Tačiau pinigų pritrūko tik administracijos darbuotojams. Tam yra daug priežasčių. Sutartis su Valstybine ligonių kasa šiems metams dar nepasirašyta, todėl mes gauname dešimtadaliu mažesnį finansavimą“, - sakė direktorius. Visgi jis tikisi, kad šiemet valstybė regioninei ligoninei skirs daugiau lėšų, nei praėjusiais metais.

Pernai Utenos ligoninė patyrė 1,6 mln. litų nuostolių. Ligoninėje dirba apie 500 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.