Kaune laidotuvės vyks tik geru oru

Kauniečiai pastaruosius kelerius metus buvo rimtai sunerimę, mat miesto pašonėje esančiose Karmėlavos kapinėse beveik neliko laisvų vietų, o pakliūti į kitas kapines – dar sudėtingiau.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Feb 14, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 8:19 AM

Svarstymai, kur reikėtų kurti naujas kapines, truko ilgiau ir sudėtingiau, negu derybos dėl geležinkelio vėžės „Rail Baltica“ maršruto.

Pagaliau visi lengviau atsikvėpė, kai miesto valdžia nutarė naujas kapines steigti Vainatrakio kaime.

Šią savaitę jau buvo numatytos amžinojo poilsio vietos, priglausiančios šimtus tūkstančių kauniečių kūnų, atidarymas.

Kauno meras A.Kupčinskas turbūt net žirkles buvo pagalandęs, kad perkirptų atidarymo juostelę, tačiau išvakarėse iš savivaldybės atskriejo žinia: kapinių atidarymas atidedamas. Priežastis – meteorologai prognozuoja prastą orą.

Turbūt anksčiau niekas nesuvokė, kad jau porą savaičių telkšo didelės balos ir neišvengiamai tektų braidyti po purvą, o meras kaip tyčia įsigijo naujus batus.

Jeigu kapinių atidarymui būtinas geras oras, turbūt ir mirusiuosius laidoti Vainatrakyje bus galima tik šviečiant saulei. Juolab negyvėliai niekur neskuba ir niekam nepasiskųs.

Kita vertus, mirusiojo artimiesiems taip pat lengviau kęsti netekties skausmą, kai nestingdo šaltis ar nepila lietus.

Ko gero, ir Kauno tarybos posėdžių nereikėtų planuoti neišklausius meteorologų prognozių. Juk lyjant, krintant šlapdribai ar tiesiog dangui apsiniaukus politikai tampa pikti ir depresyvūs, todėl nesugeba priimti miestui reikalingų sprendimų.

Geriausia būtų įstatymu įteisinti nuostatą, kad dirbame tiktai esant geriems orams. Kokius tris mėnesius per metus darbuodamiesi tikrai nepervargtume.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.