TV laidos, kurios man sukelia pyktį

Mano namuose televizorius sukuria puikų foną ir sulaukia mano dėmesio kiekvienąsyk, kai ekrane šmėsteli įdomesnis personažas ar pasigirsta įdomesnis dialogas.

Daugiau nuotraukų (1)

Skaiva Jasevičiūtė

Feb 15, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 6:47 AM

Nesu iš tų, kurie nutaisę protingą veido išraišką pareiškia žiūrintys tik užsienio kanalus ir dokumentiką. Ne, aš žiūriu lietuviškus TV kanalus. Tiesa, kadangi jie mažai kuria laidų apie gamtą ir gyvūnus, „Animal Planet” taip pat įsijungiu.

Lietuviškos laidos mane domina dar ir todėl, kad esu dirbusi ir kadre, ir už kadro. Tad įdėmiai seku kolegų darbą kitose laidose.

Tiesa, kai kurios laidos sukelia tik pyktį. Pykstu ant vedėjų, kurie nemoka kalbėti, bet sugeba kelti skandalus. Pykstu ant prodiuserių, kurie tokius vedėjus priima į darbą. Pykstu ant žiūrovų, kurie tokius vedėjus pakenčia.

Pykstu ir ant savęs, nes nesugebu suvokti, kad šiais laikais televizijos laidų vedėjas nėra specialybė, kurios reikia mokytis.

Šiais laikais televizijos laidų vedėju gali tapti bet kuris dainininkas, šokėjas ar šiek tiek pasportavusi mergaitė. Kažkokiu būdu atsidūrę ekrane, jie jau gali prie savo pavardės išdidžiai raityti skambias laidų vedėjo pareigas. O žiūrovams lieka gūžčioti pečiais – ką jie veikia tame ekrane?

Charizma ir išvaizda televizijoje labai svarbu, bet kiekvienas, atsidūręs prieš televizijos kameras, turėtų išmokti bent neveblendamas paskaityti tekstą iš suflerio.

Tam reikia vos kelių pamokų, tačiau dauguma naujųjų laidų vedėjų į tai numoja ranka. Jiems atrodo, kad raudonasis kilimas, ant kurio ką tik užlipo, bus begalinis ir kad jie jau geresni net už eterio vilkus.

Ačiū Dievui, profesionalų mūsų televizijoje vis dar yra. Su dideliu malonumu ir pagarba žiūriu Rūtos Mikelkevičiūtės laidą „Valanda su Rūta” (LNK), Rūtos Janutienės per „Lietuvos ryto” televiziją vedamas pokalbių ir publicistikos laidas.

Gerbiu visą „Dviračio šou” (BTV) komandą. Visada smagu ekrane matyti Marijų Mikutavičių, Mindaugą Stasiulį, Algį Ramanauską. Žodžiu, lietuviškose televizijose yra iš ko rinktis.

Pavyksta pamatyti vieną kitą lietuvišką serialą. Susidaro įspūdis, kad serialai vis gerėja, darosi įdomesni.

Turbūt prodiuseriai pagaliau suprato, ko reikia žiūrovams ir tai, kad meksikietiški serialai lietuvių temperamentui netinka. Ten liejasi daug karštesnės emocijos.

Lietuvės puola į neviltį išvydusios, kaip meksikietiškuose serialuose vyrai keliais šliaužioja prieš savo išrinktąsias ir lieja ašaras iš meilės.

Man patinka tokios situacijų komedijos kaip „Baisiausia mano gyvenimo savaitė” (LNK), „Obelis nuo obels” (TV3).

Žinoma, lietuviškuose serialuose šmėkščioja vis tie patys aktoriai. O talentingų turime tiek nedaug. Pavyzdžiui, Leonardui Pobedonoscevui ar Larisai Kalpokaitei tinka visi vaidmenys. Visada priverčia šypsotis linksmoji trijulė – Rimantė Valiukaitė, Ramūnas Cicėnas ir Giedrius Savickas.

Po filmo „Valentinas už 2rų”, kuriame ir pati šiek tiek pasirodžiau, visiškai pakeičiau nuomonę apie aktorę Astą Baukutę. Ji puiki!

Tačiau kokį nors serialą žiūrėti nuo pradžios iki galo trūksta laiko. Užtat be galo mėgstu šiuolaikinius animacinius filmus. Jiems laiko man negaila.

TV antena 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.